Scholieren

Opendag en Wetenschapsdag

Als scholier kan je op een "Opendag" tijdens een rondleiding kennismaken met medewerkers van de Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Zo kan je zien dat afbeeldingen van het lichaam gemaakt en gebruikt worden voor het beoordelen van  ziekteprocessen en hoe er met behulp van moderne beeldvormende apparatuur ziekten ook behandeld kunnen worden.

De beelden van echografie, conventioneel röntgenonderzoek, computer tomografie en MRI kunnen op allerlei manieren bekeken worden, bijvoorbeeld 1D, 2D en 3D en via bewegende beelden.

Movie1

De apparatuur wordt bij het onderzoeken, maar ook bij behandeling van velerlei ziekten gebruikt, bijv. kanker, hart- en vaatziekten, infecties, ongevallen en hersenaandoeningen.

Ook interventies maken deel uit van de werkzaamheden van de Radiologie, hiertoe behoren onder meer dotteren van bloedvaten en het plaatsen van stents.

Op verschillende specialistische gebieden worden beslissingen genomen over de behandeling van patiënten op grond van radiologische en nucleaire beelden.
Afhankelijk van je belangstelling kunnen voor de rondleiding de accenten gelegd worden op een bepaald onderwerp.

Contactpersoon:
Prof. dr. A. de Roos,
Tel 071-5262993
E-mail: A.de_Roos@lumc.nl 


Opendag LUMC

Je bent welkom tijdens de jaarlijkse opendag voor schoolverlaters van het LUMC Zie: www.niksvoorwatjes.nl 


Wetenschapsdag LUMC

Ben je geïnteressseerd in wetenschappelijk onderzoek? Elk jaar in oktober vindt er in het LUMC de Wetenschapsdag plaats. De afdeling Radiologie heeft op deze dag een eigen stand, waar medewerkers [laboranten, medisch nucleair werkers, (assistent) radiologen en wetenschappers] tonen wat de radiologie inhoudt. Bezoekers kunnen meekijken met een real - time echo-onderzoek, verder zijn er radiologische opnamen te bekijken, draait er een Power Point-presentatie over de Radiologie en staat er een computer met beelden van CT- onderzoeken.