Bachelors & Masters

Universitaire Opleidingen

In het LUMC word je klaargestoomd voor de wereld van morgen. We brengen op een unieke manier onderzoek en patiëntenzorg samen in ons onderwijs. Academische wetenschappelijke vorming staat hierbij centraal. We zoeken samenwerking en kennisdeling van verschillende disciplines op. Zo leer je direct over de grenzen van vakgebieden heen te kijken.

Bachelors & Masters landingspagina NIEUW.png

Top-onderzoek en internationaal gericht

Onderwijs in het LUMC is verweven met top-onderzoek. Zo kijk je in colleges mee met lopend onderzoek en actuele voorbeelden uit de klinische praktijk. Hier zijn digitale onderwijs-modules ontwikkeld die nu wereldwijd gebruikt worden. Internationale oriëntatie en beheersing van de Engelse taal is essentieel in de academische wereld en de hedendaagse patiëntenzorg. Het LUMC stimuleert jou als student dan ook je internationale blik te verruimen. En om ervaringen op te doen in een internationale omgeving met verschillende culturen. Ook ontvangen we graag studenten uit andere landen.

Student centraal

Als student sta je bij ons centraal. We zetten ons onderwijs kleinschalig op en betrekken je actief bij de verbetering van de kwaliteit. Bij ons ben je geen toeschouwer maar een deelnemer in onderzoek, patiëntenzorg en het onderwijs. Lees meer over onze onderwijsvisie.

Onderwijs in het LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) word je als student klaargestoomd voor de wereld van morgen. We brengen op een unieke manier onderzoek en patiëntenzorg samen in ons onderwijs. Hoe we dit doen? Bekijk de video.