Marie-Curiebeurs brengt 4 talentvolle onderzoekers naar het LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verwelkomt 4 postdoconderzoekers die met een Marie Sklodowska-Curie beurs overkomen van onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Hun projecten focussen zich onder andere op onze afweerreactie tegen malaria en een nieuw model om chronische darmontsteking beter te bestuderen.

Lees meer

LUMC: grensverleggend beter worden

Het LUMC staat als innovator voor het verbeteren van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Dat is onze missie. Dit doen we vanuit toonaangevend onderzoek en vernieuwend onderwijs. Samenwerking binnen en buiten het LUMC is belangrijk voor succesvol innoveren. Het LUMC werkt daarom samen op nationaal en internationaal niveau. Wij willen het LUMC sterker verbinden met onze omgeving en beter doorgeven aan volgende generaties. Wij willen grensverleggend beter worden.

Steun het LUMC

Het LUMC werft fondsen voor projecten om de zorg aan patiënten te verbeteren. Zo is hierdoor meer onderzoek mogelijk en een fijne omgeving voor patiënten in het ziekenhuis. Een gift aan onze fondsen draagt hier direct aan bij. Het LUMC werft fondsen voor de Bontius Stichting en de LUMC Vrienden Stichting. Help ook mee en steun het LUMC

Kunst in het LUMC

Kunst is overal in het LUMC, al ruim 30 jaar. Het doorbreekt de klinische sfeer in een ziekenhuis en zorgt voor een welkome en prettige omgeving. De kunstwerken zijn te bewonderen op diverse afdelingen en in de gangen, wachtruimtes, LUMC Kunsthal en Galerie. Ook is er buiten nog een beeldenroute. Lees meer over de kunstcollectie en tentoonstellingen van het LUMC.

Roltrappen in de centrale hal met een groot kunstwerk op de muur.