Toekomstbestendig onderwijs: wil de echte farmaciegenie nu opstaan?

Tijdens de pandemie ‘wist’ iedereen het verschil tussen Janssen en AstraZeneca en werd het antimalariamiddel hydroxychloroquine door The Guardian (dd. 22-mei ‘20) bestempeld als ‘Trump’s COVID-19 cure’. Maar waar was de echte farmaciegenie gebleven? Na minimaal 6 jaar studeren zou je zeggen dat de apotheker dé geneesmiddelenexpert is, maar is deze kennis wel zichtbaar? Als ziekenhuisapotheker voelde ik de urgentie om wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke manier te delen.

Lees meer

In het hele LUMC wordt onderwijs gegeven: in de collegebank, de kliniek en de laboratoria. Het LUMC heeft een breed onderwijsaanbod. Dit varieert van de universitaire opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen en postdoctorale bij- en nascholing van artsen tot de opleiding tot anesthesieassistent, medisch specialist, specialistisch verpleegkundige en reanimatiecursussen. We werken hiervoor samen met partners uit de Onderwijs- en Opleidingsregio (OOR).

Meer over LUMC Onderwijs

Lees meer over de organisatie van het onderwijs en de opleidingen van het LUMC, onderzoek van onderwijs en de diverse onderwijsfaciliteiten in het LUMC.