Poortgebouw: ruimte huren

Het Poortgebouw is een kantoorverzamelgebouw met zo’n 30 instellingen, organisaties en bedrijven gericht op patiëntenzorg, medisch onderwijs en onderzoek. Wilt u ook een ruimte huren in het Poortgebouw? Er zijn zowel kantoorruimtes als zalen beschikbaar. Een ruimte huren kan via MediPark B.V. Dit bedrijf exploiteert het Poortgebouw op het terrein van het LUMC.

Kantoorruimte of zaal huren

In het Poortgebouw in Leiden kunt u een kantoorruimte huren vanaf zo’n 25 m2. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en een afspraak maken voor een vrijblijvende bezichting. Daarnaast zijn er in het Poortgebouw een congreszaal en/of ontvangstruimte te huur geschikt voor verschillende soorten evenementen. Bijvoorbeeld een vergadering, congres, symposium of een speciaal ontvangst. Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Roken is in het Poortgebouw en op het terrein van het LUMC niet toegestaan.

Let op: Vanwege groot onderhoud zijn de zalen van het Poortgebouw niet beschikbaar tot in 2024.

Congreszaal en ontvangstruimte

De voormalige aula van het Poortgebouw is verbouwd tot congreszaal. Het gebouw heeft daarnaast een ontvangstruimte, die ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een lunch, borrel of vergadering.  Bekijk hieronder het maximum aantal personen voor de congreszaal en ontvangstruimte van het Poortgebouw.

Maximum aantal personen, opstelling: Congreszaal Ontvangstruimte
Carré - 20
Theateropstelling 250 56
Diner 175 50
Buffet 200 -
Maximum aantal personen, opstelling: Congreszaal Ontvangstruimte
Carré - 20
Theateropstelling 250 56
Diner 175 50
Buffet 200 -
Receptie 280 125

Over het Poortgebouw

Unieke locatie

Het Poortgebouw ligt op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het ligt op een unieke locatie nabij gebouwen van de Universiteit Leiden, het Leiden Bio Science Park en het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis. Op het terrein zijn zowel wetenschappelijke, als medische en commerciële organisaties actief. Deze bedrijven hebben direct of indirect een relatie met de volksgezondheid en biowetenschappen.

Historie Poortgebouw

Het Poortgebouw is sinds eind 1994 Gemeentelijk Monument en sinds juli 2000 Rijksmonument. In de stad Leiden bestaan nog alle gebouwen die sinds de start van het gasthuis (16e eeuw) zijn gebruikt. Het Poortgebouw symboliseert de periode van 1920 tot 1995. Lees meer over de geschiedenis van het LUMC en het Poortgebouw.

Bereikbaarheid en contact

Bereikbaarheid Poortgebouw

Het Poortgebouw ligt centraal en is zowel met de auto als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Het gebouw ligt direct aan het station Leiden Centraal. Het gebouw bestaat uit 2 gebouwen met in het midden een poort en daarboven de grote Congreszaal. Er zijn dan ook 2 ingangen: Noord en Zuid.

Contact huren en bezichtigen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in het Poortgebouw? Of wilt u graag een vrijblijvende bezichtiging? Neem dan gerust contact met ons op.
Let op: Vanwege groot onderhoud zijn de zalen van het Poortgebouw niet beschikbaar tot in 2024.

Route en parkeren Poortgebouw