Universitaire Opleidingen

Bachelor Biomedische Wetenschappen

De driejarige bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen gaat over de oorzaken van ziektes. De studie begint met moleculen en cellen en werkt toe naar een steeds hoger kennisniveau. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn in het LUMC nauw met elkaar verbonden. De opleiding Biomedische Wetenschappen in Leiden is van alle biomedische opleidingen in Nederland het meest klinisch georiënteerd.

Mensgerichte problemen centraal

Mensgerichte problemen staan in ons onderzoek en onderwijs centraal. Door de kleinschalige en persoonlijke setting ben je in Leiden geen nummer, maar word je actief betrokken bij onderwijs en onderzoek. In Leiden krijg je de ruimte om je eigen programma in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld zonder vertraging in het tweede jaar een semester volgen aan het Karolinska Institutet in Zweden. De opleiding is breed opgezet, waardoor je toegang hebt tot een groot aantal masters.

Heb je interesse in de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen in Leiden? Bezoek dan de website voor studiekiezers. Plaatsing voor de bachelor Biomedische wetenschappen verloopt via selectie en plaatsing.

Onderwijsservicepunt (algemeen contactpunt voor studenten)

Studieadviseur Biomedische Wetenschappen
Telefoon: 071 526 87 00
E-mail: studieadviseurBW@lumc.nl