Universitaire Opleidingen

Master Biomedical Sciences

De Engelstalige master Biomedical Sciences gaat over alle normale en abnormale processen in het menselijk lichaam. Zo leer je ziektes beter te begrijpen, bestaande therapieën te verbeteren of nieuwe therapieën te bedenken. Er is een algemeen programma dat zich toespitst op de wetenschappelijke onderzoekscomponent. Daarnaast kies je zelf een van de 4 specialisaties: communicatie, educatie, management of onderzoek.

Kleinschalig onderwijs op hoog niveau

De master geeft je veel vrijheid om je individuele interesses te volgen en je eventueel te ontwikkelen buiten de kaders van het biomedische onderzoek. Je kunt door de specialisaties ervoor kiezen de brug te slaan tussen wetenschap en maatschappij. Je studeert aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), een moderne instelling waar onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg samenkomen. Het onderzoek van het LUMC staat in zowel Europa als op wereldniveau zeer hoog aangeschreven.

Ben jij geïnteresseerd in kleinschalig onderwijs op hoog niveau? Lees dan meer over de master Biomedical Sciences in Leiden!

Onderwijsservicepunt (algemeen contactpunt voor studenten)
E-mail: masterBMS@lumc.nl