Onderwijsfaciliteiten

Collegezalen

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) beschikt over 6 collegezalen. Deze zijn standaard uitgerust met audiovisuele apparatuur. Collegezaal 4 is zeer bijzonder; hier hebben we apparatuur geïnstalleerd om (anatomische) lessen met 3D-beeld te ondersteunen. Zo kunnen studenten een volledig beeld ontwikkelen van de menselijke anatomie.
Een van de onderwijsfaciliteiten is de Burumazaal.

Burumazaal

De Burumazaal is onze grootste collegezaal (400 plekken). Behalve voor colleges, gebruiken we de zaal vooral voor symposia, lezingen, introducties enzovoort. Alle zalen hebben een microfoon, zodat er interactie mogelijk is gedurende de colleges. De zaal heeft de vorm van een amfitheater en is buiten te herkennen aan de bijzondere gouden koepel die de gevel van het onderwijsgebouw siert.   

De Burumazaal is vernoemd naar Onno Buruma, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC en ook erelid van de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.). Bij zijn afscheid in 2006 is het onderwijsgebouw geopend.

Collegezaal 4

In  Collegezaal 4 kan de anatomie in 3D worden geprojecteerd. Studenten kunnen met een 3D-bril de geprojecteerde anatomie tot in detail bekijken. Uit eigen onderzoek blijkt dat bijna de helft van de studenten een beneden gemiddeld ruimtelijk inzicht heeft. Zij zijn aantoonbaar gebaat bij 3D-onderwijs voor het vergaren van anatomische kennis.