Universitaire Opleidingen

Master Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies (samen met UAB Barcelona)

Deze tweejarige Engelstalige deeltijdopleiding is gericht op professionals werkzaam in de geneeskunde, farmacie, biomedische wetenschappen en biologie. Of vergelijkbare functies waarbij transfusiegeneeskunde en regeneratieve geneeskunde in een stroomversnelling komen.

Het doel van de masteropleiding is om een ​​brede opleiding in transfusiegeneeskunde en aanverwante vakgebieden te bieden. Dit zodat studenten de nodige vaardigheden verwerven om te leiden en te werken in de transfusiegeneeskunde en regeneratieve geneeskunde.

master-medicina-transfusional.png

Actuele kennis en inzichten

De master biedt actuele kennis en inzichten in transfusiegeneeskunde en geavanceerde celtherapieën. Het huidige concept van transfusiegeneeskunde richt zich niet alleen op de transfusie van bloedcomponenten, maar ook op andere activiteiten. Zoals hematopoëtische transplantaties, cel- en weefseltherapie en immunotherapie. Bovendien vertrouwt de transfusiegeneeskunde op steeds meer geavanceerde laboratoria om de risico's van ziektetransmissie te minimaliseren. En om de compatibiliteit van cellen en weefsels te maximaliseren en de oorzaken van ongunstige immunologische reacties vast te stellen of uit te sluiten.

Deze master wordt volledig online aangeboden door de Universitat Autònoma de Barcelona (penvoerder), in samenwerking met het LUMC.

Contact

Mail het master team: MT3@lumc.nl

Of neem contact op met het Onderwijsservicepunt (algemeen contactpunt voor studenten)