LUMC Onderwijs

Organisatie

Onderwijs vormt een centraal onderdeel binnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het Directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO) van het LUMC biedt universitair onderwijs aan, maar verzorgt ook beroepsopleidingen en bijscholing en nascholing.

Organisatie.jpg

Onderwijs en opleidingen

Je kunt bij het LUMC 3 universitaire bacheloropleidingen en 7 masteropleidingen volgen. De bacheloropleidingen zijn Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Klinische Technologie. De masteropleidingen zijn Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Technical Medicine, Population Health Management (PHM), Farmacie, Vitality & Aging (V&A) en Master Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies.

Daarnaast kun je bij het LUMC opleidingen volgen tot bijvoorbeeld anesthesieassistent, medisch specialist of specialistisch verpleegkundige. Ook verzorgen wij postdoctorale bijscholing en nascholing van artsen en reanimatiecursussen. Tot slot maakt het LUMC deel uit van het samenwerkingsverband Onderwijs- en Opleidingsregio (OOR) Leiden.

OOR Leiden

De OOR Leiden (Onderwijsregio en Opleidingsregio Leiden) werkt samen met de opleidingsinstellingen in de regio aan de beste medische vervolgopleidingen.