Onze maatschappelijke rol

Het LUMC staat als academische vernieuwer voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Aan deze missie werken we vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als publieke instelling en in het belang van onze patiënten en alle burgers. Dit doen we samen met onze partners in de regio en daarbuiten.

Maatschappelijke speerpunten

Innovatie in de gezondheidszorg is nodig om de maatschappelijke uitdagingen van de komende decennia aan te pakken. Zoals vergrijzing, toenemende diversiteit en sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Het LUMC wil vanuit onze binding met de maatschappij en onze patiënten een bijdrage leveren aan vooruitgang. We kiezen voor een herkenbaar profiel dat aansluit bij grote gezondheidsvraagstukken en overeenkomt met onze wetenschappelijke en klinische sterktes. Het LUMC kiest daarom voor 3 maatschappelijke speerpunten: oncologie, regeneratieve geneeskunde en population health.

 

Health Campus Den Haag

De Health Campus Den Haag wil bijdragen aan een gezonde levensverwachting voor iedereen. Dit doen we vanuit verschillende wetenschappelijke en klinische invalshoeken en samen met diverse partners binnen en buiten de regio. We werken aan proactieve interventies om de gezondheid van bevolkingsgroepen in Den Haag en daarbuiten te verbeteren. Dit gebeurt volgens de principes van Population Health Management (PHM).

Innovatieve oplossingen bieden

Vanuit toonaangevend onderzoek en vernieuwend onderwijs werken we aan optimale en innovatieve (preventieve) zorg voor onze patiënten. Dit doen we samen met onze partners in de regio en daarbuiten. Daarbij omarmen we de principes van waardegedreven en datagedreven zorg en de inzet van slimme technologie. Het interactieve samenspel tussen onze kerntaken is essentieel voor de innovaties die in het LUMC worden ontplooid. Hier profiteert de gezondheidzorg binnen en buiten het LUMC.

Waardegedreven en datagedreven zorg

Het uitgangspunt hierbij is de waarde die het toevoegt aan de kwaliteit van leven. De zorg en het team van zorgverleners wordt afgestemd op behoeften en voorkeuren van patiënten. Zo houden we zorg kwalitatief hoogstaand, toegankelijk en betaalbaar. Ook voor komende generaties.