Kunst in het LUMC

Kunst is overal in het LUMC, al ruim 30 jaar. Kunst doorbreekt de klinische sfeer in een ziekenhuis. Het zorgt voor een welkome en prettige omgeving. Dagelijks ervaren patiënten, bezoekers en medewerkers van het LUMC de unieke kunstcollectie. Niet alleen in de galerie, maar ook op de afdelingen, in gangen en in wachtruimtes. Buiten is een beeldenroute te bewonderen. Lees meer over de collectie van het LUMC en tentoonstellingen, kunstprojecten en kunst en onderwijs.

“Heerlijk om in een ziekenhuis je onder te kunnen dompelen in kunst. Even weg uit de realiteit.”

Bezoeker van het LUMC

Contact

afbeelding sandrine-van-noort.jpg

Heeft u vragen of opmerkingen over kunstbeleid, de kunstcollectie, tentoonstellingen of kunstprojecten van het LUMC? Neem dan contact op met:

  • Sandrine van Noort, hoofd Kunstzaken
  • E-mail: kunstzaken@lumc.nl
  • Telefoon: 071 526 31 78

Kunstcommissie

Bij het kunstbeleid van het LUMC is een kunstcommissie betrokken. Deze commissie bestaat uit medewerkers van het LUMC en Extern deskundigen. Voorzitter van de commissie is Jaap Fogteloo, medisch specialist en medisch manager interne geneeskunde. De kunstcollectie van het LUMC is aangesloten bij de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) 

Kunstboek

Kunst laat het LUMC zien

LUMC viert het 30-jarig bestaan van zijn kunstcollectie met het boek 'Kunst laat het LUMC zien'. In het fraaie boek zijn 180 hoogtepunten uit onze collectie te zien. Daarnaast bevat het essays en ervaringen van patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten. Aan de hand van tien onderwerpen wordt de lezer in tien essays meegenomen door de collectie.

U kunt dit boek bestellen via dit formulier (kosten: €27,50).

Zie ook onze socials