Universitaire Opleidingen

Bachelor Klinische Technologie (samen met TU Delft en Erasmus MC)

Bij de studie Klinische Technologie word je opgeleid tot klinisch technoloog: een technisch-medisch professional die in een medisch behandelteam zijn of haar expertise inzet voor een optimale diagnose en behandeling van de patiënt. De klinisch technoloog maakt de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector makkelijker en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst.

Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Deze innovatieve behandelmethoden vragen echter om een nieuw soort medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen de techniek en de patiënt.

De bachelor Klinische Technologie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden, het LUMC, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC. Deze centra van wereldniveau werken op klinisch-technologisch gebied samen in de Medical Delta. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis maken dit tot een interessante omgeving om in te studeren.

Vragen over Klinische Technologie? Neem contact op via Voorlichting-ME@tudelft.nl.