Universitaire Opleidingen

Bachelor Geneeskunde

De bachelor- en masteropleiding Geneeskunde vormen samen de opleiding tot basisarts. Na de master kun je aan de slag als basisarts, promoveren of een opleiding tot medisch specialist volgen. Wil je worden opgeleid tot een capable, caring en curious arts? In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg sterk met elkaar verbonden.

Persoonlijk en uitdagend onderwijs

Door persoonlijk, kleinschalig en uitdagend onderwijs word je in Leiden aangezet om nieuwsgierig en kritisch met informatie om te gaan. En om je eigen kennis uit te breiden en bij te dragen aan de ontwikkeling van medische kennis. Je leert over contactuele vaardigheden, het functioneren van het menselijk lichaam, het ontstaan en behandelen van ziektes én over preventie en gezondheidsbevordering. 

Heb je interesse in de bacheloropleiding Geneeskunde in Leiden? Ga dan naar de website voor studiekiezers bachelor. Hier vind je informatie over de studie en toelatingseisen. Plaatsing voor de bachelor verloopt via selectie en plaatsing.

Onderwijsservicepunt (algemeen contactpunt voor studenten)

Studieadviseurs Geneeskunde
Telefoon: 071 526 87 00
E-mail: studieadviseurbachelorgnk@lumc.nl