Opleidingstraject voor ondernemende biomedische professional

Paul Janssen Futurelab Leiden

Paul Janssen Futurelab Leiden is een internationaal georiënteerd blended learning (online en on-campus) opleidingstraject voor ondernemende biomedische professionals. Het is een initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum, opgericht dankzij subsidies van ZonMw en Health~Holland en in samenwerking met Center for Human Drug Research en Universiteit Leiden.

Kennis is het antwoord

Het ontwikkelen van nieuwe medische interventies door bedrijven en universitair medische centra en deze beschikbaar maken voor patiënten is een proces dat steeds complexer wordt. Als biomedisch onderzoeker wordt er veel van je gevraagd en moet je je continu wapenen met nieuwe kennis. Futurelab is een inspirerende leeromgeving die getalenteerde biomedische onderzoekers verdieping biedt in een breed scala aan onderwerpen, zoals: biomedische wetenschap, klinisch onderzoek, financiën en intellectueel eigendom.

Blended learning

Iedere module die Futurelab ontwikkelt bevat een online deel van circa 5 weken, dat vanuit huis via internet gevolgd kan worden. Dit deel van de training is daardoor goed te combineren met een drukke baan of gezin. Verdere verdieping is mogelijk tijdens de aansluitende on-campus training in Leiden, waarbij de internationale cursisten gezamenlijk werken aan complexe opdrachten gebaseerd op casuïstiek uit het bedrijfsleven. De Futurelab-experts die de deelnemers hierbij begeleiden, waren zelf nauw betrokken bij de projecten die aan bod komen.

Voor meer informatie