MRPi scan faciliteit

Het RCC heeft de beschikking over een high-end MRI scanner (3 Tesla) volledig toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek, de MRPi (MR population and pharma imaging).
De scanner is uitgerust met een ruim scala aan spoelen waarmee het mogelijk is om alle delen van het lichaam af te beelden.

Daarnaast is de scanner ook volledig ingericht voor het uitvoeren van functionele MRI onderzoeken van het brein. Dit omvat een BOLD scherm, responsemodule en een stimuluscomputer met de nieuwste software zoals E-Prime en Presentation.

Scantechnieken

Enkele voorbeelden van mogelijke scantechnieken zijn:

  • MR spectroscopie
  • fMRI (BOLD)
  • DTI
  • ASL perfusie
  • mDIXON

Er zijn standaard scanprotocollen beschikbaar maar uiteraard is het ook mogelijk om deze op maat te maken en aan te passen naar uw wensen.

Naast de scan- en bedieningsruimte is een comfortabele wachtruimte en zijn er afzonderlijke testruimtes beschikbaar. Er is een labruimte met bed en een observatie- en testkamer met spiegelwand en opnameapparatuur.    

Onderzoeken die op dit moment plaatsvinden op de MRPi zijn farmaceutische studies, klinische studies, neuropsychologisch onderzoek, ontwikkeling van nieuwe MRI technieken en populatieonderzoek.
De studies en onderzoeken kunnen zowel tijdens kantooruren als in de avonden en weekenden worden gefaciliteerd.
Hierbij is mogelijk om een van onze research medewerkers in te huren. De research medewerkers zijn hoog gekwalificeerd, hebben ruime ervaring en zijn enthousiast en gemotiveerd om u op professionele wijze te ondersteunen.

Naast het uitvoeren van de MRI onderzoeken kan het RCC ook de processing van de beelden verzorgen. Dit betreft onder andere segmentatie, resting state fMRI analyses en task based fMRI analyses. Er kan ondersteuning worden geboden bij het opstellen van een analyseplan, de uitvoering en de rapportage.

Impressie

Klik hier voor een promotiefilmpje.

Team

Sonja Verdegaal
Beheerder MPRi

Marissa Wolswijk
Beheerder MRPi

Nadieh Drenth
Beheerder MRPi

Eduard Verheijen
Research medewerker

Daan Stelwagen
Research medewerker

Kiki van Dijk
Research medewerker

Guido van Haren
Research MRI laborant

Adri Knetsch
Research MRI laborant

Renske Kleefstra
Research MRI laborant

Contact

Adres MRPi:

Leids Universitair Medisch Centrum
Afdeling Radiologie, C.J. Gortercentrum
Gebouw 1, route 526 | Kamer J-00-047
Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
T: +31 71 526 5545 | @ popscan@lumc.nl