Leven met kanker

Wereldkankerdag 2020

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. In het LUMC staan we daar de hele week bij stil. Want als je de diagnose kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Natuurlijk wil je maar één ding en dat is beter worden. Maar ondertussen hebben de ziekte en de behandeling veel effect op je privéleven en je werk. Bij het LUMC bieden we niet alleen de beste medische zorg voor kankerpatiënten, maar ook persoonlijke ondersteuning bij alles wat erbij komt kijken. 

Diagnose en behandeling

In juli van het afgelopen jaar interviewde de redactie van LUMC Magazine dermatologe Nicole Kukutsch over het herkennen van huidkanker en wat we er in het LUMC Oncologie Centrum aan kunnen doen.

We beschikken op onze website over verschillende informatieve dossiers over de diagnose en behandeling van verschillende soorten kanker

Leven met kanker

Ter ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten hebben we een e-book gemaakt met onder meer ervaringsverhalen, tips en adviezen.

Onderzoek naar kanker

Als universitair medisch centrum is het LUMC dagelijks bezig om nieuwe en betere behandelmethoden te ontwikkelen tegen vormen van kanker. Marieke Griffioen van de afdeling Hematologie doet onderzoek naar immunotherapie tegen kanker.