Wachttijden en wachtlijsten

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt bij het LUMC voor een onderzoek of behandeling? Kijk dan of de wachttijd bekend is. De wachttijd is altijd een schatting. Deze kan afwijken van de werkelijke wachttijd die u doorkrijgt als u een afspraak maakt.

Bekijk de wachttijden

De wachttijden voor een polikliniek, diagnose of behandeling verschillen per aandoening. Op Ziekenhuischeck.nl vindt u een overzicht van de algemene wachttijden van het LUMC en andere ziekenhuizen. Deze wachttijden geven een algemeen beeld. Wij leveren hier elke 2 weken informatie voor aan.

Bent u benieuwd naar de actuele wachttijd voor uw ziekenhuisbezoek of behandeling? Neem dan contact op met uw huisarts of uw behandelaar.

Informatie wachttijd via huisarts

Verwijst uw huisarts u door voor uw aandoening of ziekte? Uw huisarts kan via het digitale platform Zorgdomein zien waar u het snelst geholpen kunt worden.

Wachttijden universitair medisch centrum

Het LUMC is een universitair medisch centrum (umc). Hier komen patiënten voor zeer specialistische behandelingen (topklinische of topreferente zorg). Zij krijgen meestal voorrang. De wachttijden voor de behandeling van eenvoudige en veelvoorkomende aandoeningen (de basiszorg) kunnen hierdoor langer zijn dan bij algemene ziekenhuizen.

Wachttijden en het coronavirus

Afspraken op de polikliniek worden weer ingepland. Daarbij wordt rekening gehouden met hoe dringend de zorgvraag is.

Wachttijden te lang?

Vindt u de wachttijd te lang? Neem dan contact op met de huisarts.  Of vraag uw zorgverzekeraar om wachtlijstbemiddeling. Misschien kunt u sneller geholpen worden.