VALUE-PERSARC

Het onderzoek

The value of a risk prediction tool (PERSARC) for effective treatment decisions of soft tissue sarcomas patients (VALUE-PERSARC)  

Projectgroep  

Samenwerking 

  • Erasmus Medisch Centrum 
  • Maastricht Universitair Medisch Centrum 
  • Nederlands Kanker Instituut (NKI) 
  • Radboud Universitair Medisch Centrum 
  • Universitair Medisch Centrum Groningen 

Startdatum 

2020 

Subsidiegever 

KWF 

Samenvatting 

Jaarlijks worden 675 nieuwe patienten in Nederland gediagnosticeerd met een wekedeletumor (sarcoom), waarvan ongeveer 60% in de extremiteiten. Meer dan de helft van deze tumoren zijn erg aggresief en infiltratief (hooggradig), en patienten met een dergelijke tumor hebben veelal een slechtere prognose. Deze aandoening kan behandeld worden door de tumor chirurgisch te verwijderen eventueel gecombineerd met radiotherapie. Deze behandelingen hebben voordelen en nadelen. Tot op heden, is weinig bekend over de ideale behandeling van de individuele patient met een hooggradig sarcoom. In een eerder onderzoek, hebben wij een gevalideerde, gepersonaliseerde risico voorspellings applicatie ontwikkeld (PERSARC). De PERSARC-applicatie maakt gebruikt van verschillende specifieke tumor- en patient karaktersiteken om zo de risico’s en kansen van de individuele patient beter te kunnen inschatten. Zo kan de applicatie de patient ondersteunen bij het maken van een geinformeerde beslissing met betrekking tot de behandeling van de sarcoom.  

Doelstelling 

In deze studie zal het effect op patiënt tevredenheid en de kosten-effectiviteit van een gepersonaliseerde risico-predictie applicatie ter ondersteuning van de besluitvorming voor patienten met een hoog-gradig sarcoom in de extremiteit worden geëvalueerd. 

Contactpersoon 

Naam: Anouk van Rijswijk
Telefoon: Volgt 
Mail:     Volgt