Complexe gewrichtsreconstructie (incl. infecties)
Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Huidziekten.
Hoe gaat het onderzoek / de behandeling in zijn werk?
Mogamulizumab wordt toegediend via een infuus op de dagbehandeling van de afdeling dermatologie in het LUMC (verdieping J-08, looproute 684). De eerste maand wordt het infuus wekelijks gegeven, daarna tweewekelijks. De inlooptijd van het infuus is minimaal één uur. De opname kan een dagdeel duren. Zie voor meer informatie over de dagbehandeling de folder ‘Dagbehandeling met mogamulizumab’.
Wat zijn de risico's, bijwerkingen of complicaties?
Zoals elk medicijn, kan ook mogamulizumab bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen krijgt deze bijwerkingen, maar het is belangrijk dat u wel op de hoogte bent.
Indien u tijdens het infuus last krijgt van koorts, koude rillingen, hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, duizeligheid, flauwvallen, jeuk, huidafwijkingen, kortademigheid of benauwdheid, waarschuw dan direct een arts of verpleegkundige. Het infuus moet dan mogelijk (tijdelijk) gestopt worden. Wanneer de afwijkingen zijn weggetrokken kan het infuus in de meeste gevallen weer worden herstart.
Bij ernstige bijwerkingen, dit is zeer zeldzaam, kan de arts besluiten dat herstarten in uw geval onwenselijk is. In dit geval zal de arts u onderzoeken om de oorzaak van de bijwerkingen te achterhalen (infusiereactie, infectie, hartproblemen, tumor lysis syndroom etc.).
Andere bijwerkingen die veel voorkomen maar relatief onschuldig zijn betreffen vermoeidheid, obstipatie, gezwollen enkels en milde hoofdpijn. Daarnaast zijn veel voorkomende bijwerkingen bloedarmoede, een tekort aan bloedplaatjes en een tekort aan witte bloedcellen. Verder kan de schildklierfunctie verminderd zijn en kunnen er mild verhoogde leverenzymen aanwezig zijn. Een zeldzame maar ernstige bijwerking betreft hepatitis (ontsteking van de lever). De arts zal hier op controleren in het bloedonderzoek.