Wij zijn er voor gezinnen met kinderen met psychische problemen. Problemen die er vaak al langer zijn en zo erg zijn dat uw kind vastloopt. Komt u er samen met uw kind niet meer uit? Dan kunt u bij ons terecht.
Denkt u dat uw kind psychische problemen heeft? Loopt uw kind vast op school, thuis of bij vrienden? Praat er dan met uw huisarts over. De huisarts, jeugdarts, medisch specialist, psychiater, klinisch psycholoog of kinderarts, wijkteam of Centrum voor Jeugd en Gezin kan uw kind verwijzen naar LUMC Curium.
Als u een afspraak heeft gemaakt, krijgt u een afspraakbrief thuisgestuurd en/of ontvangt u een e-mail. U kunt uw afspraak terugvinden in patiëntenportaal mijnLUMC. U leest daar wanneer en waar u wordt verwacht.
Een afspraak wijzigen is mogelijk. Een nieuwe afspraak maken kan bij drukte enige tijd duren.
Een second opinion is het oordeel of advies van een andere medische specialist dan uw behandelend arts. Als u twijfelt aan de diagnose of de voorgestelde behandeling van uw arts, dan kunt u om zo'n tweede mening vragen. Ook komt het voor dat uw behandelend arts voorstelt de mening van een andere arts te vragen.
Na aanmelding volgt bij ons een intakegesprek en onderzoek. Als LUMC Curium de behandeling voor uw kind kan bieden, gaan we op zoek naar de juiste afdeling.
Algemene informatie over een bezoek aan de polikliniek
Komt u voor een polibezoek naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)? Bereid u dan goed voor. Zeker voor een eerste afspraak voor uw onderzoek of behandeling. U krijgt nieuwe informatie en veel indrukken. Tijdens uw eerste afspraak bij de polikliniek stelt de arts u vaak enkele vragen over uw klachten. Eventueel doet de arts ook een klein lichamelijk onderzoek. Heeft u meerdere afspraken? Dan proberen we deze op dezelfde dag te plannen.
Bezoekt u het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voor een afspraak of behandeling? En is dit uw eerste afspraak? Meldt u zich dan ook eerst aan bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal. U krijgt dan een ticket waarmee u opgeroepen wordt bij de inschrijfbalie in de centrale hal om u in te schrijven. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.
Vervolgafspraak
Heeft u een vervolgafspraak? Meld u zich dan ook aan bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal van het ziekenhuis. U krijgt dan een ticket met een QR-code en een routenummer. Dit ticket gebruikt u voor de aanmeldzuil op de afdeling van uw afspraak.
Er zijn verschillende manieren om bij het LUMC in het centrum van Leiden te komen. Het LUMC ligt op loopafstand aan de achterzijde van station Leiden Centraal. Alle streekbussen naar Leiden stoppen ook bij Leiden Centraal. Een aantal bussen stopt naast het LUMC, halte Bargelaan (achterzijde van het station). Alle bussen stoppen op het busstation aan de voorzijde van het station.
Bezoekt u het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met de auto? U kunt parkeren in de parkeergarage van het LUMC. Ook zijn er andere parkeerterreinen waar u betaald kunt parkeren. Komt u met spoed naar het LUMC? Dan kunt u terecht op een spoedparkeerplaats bij de Spoedeisende hulp (SEH). U kunt hier alleen kort parkeren. Verder zijn er invalidenparkeerplaatsen, oplaadpalen voor elektrische auto’s en is er een fietsenstalling.
Voordat u naar het LUMC komt bekijk de bezoekersrichtlijnen voor veilige zorg
Om de veiligheid van onze patiënten en bezoekers te waarborgen, gelden er enkele algemene richtlijnen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hieronder vindt u de informatie die voor u van toepassing is. Lees deze informatie goed door voordat u naar het LUMC komt. Dan weet u wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek.
Het kabinet heeft besloten om de resterende coronamaatregelen landelijk los te laten. Het LUMC heeft daarop besloten om ook te versoepelen. Toch verdwijnen niet alle maatregelen. Voor de veiligheid van onze meest kwetsbare patiënten, gaan we over op algemene richtlijnen. Hiermee kunnen we deze groep zo goed mogelijk beschermen tegen luchtweginfecties.
Versoepelingen en richtlijnen voor bezoekers De belangrijkste versoepeling is dat de bezoekersregeling van twee bezoekers per bezoek aan een patiënt, vervalt. Ook kunt u weer een begeleider meenemen naar uw afspraak.
De volgende maatregelen blijven van kracht:
We schudden geen handen in het LUMC.
Indien gewenst kunt u een mondneusmasker krijgen bij de hoofdingang.
Heeft u (lichte) klachten tijdens uw bezoek aan een polikliniek, houd dan zoveel mogelijk afstand en draag een mondneusmasker. Deze kunt u bij de hoofdingang of op de afdeling krijgen.
Onze zorgprofessionals dragen ook een mondneusmasker bij (lichte) klachten.
In de gebouwen van het LUMC blijven alcoholdispensers beschikbaar om uw handen te desinfecteren.