Polikliniek

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met de polikliniek Urologie kan uw huisarts of een andere verwijzer een afspraak maken bij het secretariaat van de polikliniek. U kunt ook zelf een afspraak maken op de polikliniek. U dient dan wel over een verwijsbrief van uw huisarts of een medisch specialist beschikken, die per post of per fax moet worden gestuurd naar de polikliniek Urologie, J3-P. Dit geldt alleen bij een eerste consult. De verwijsbrief wordt beoordeeld en naar aanleiding hiervan ontvangt u een oproep. 

Inloggen op het patientportaal

Ook voor een second opinion kunt u contact met ons opnemen.

U kunt een afspraak maken met de polikliniek door te bellen naar telefoonnummer 071 - 526 2304. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 15.00 uur. Op vrijdag van 08.00 - 11.30 uur. Vrijdagmiddag is de polikliniek gesloten.

Aanmeldzuilen in het LUMC

In de centrale hal en op de poliklinieken staan aanmeldzuilen. Via deze zuilen meldt u zich aan voor uw afspraak op de polikliniek. Heeft u een afspraak op de polikliniek, bij Radiologie of de Centrale Bloedafname? Meld u dan altijd eerst aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Dit kan met uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Wilt u weten hoe de aanmeldzuilen werken? 

Afspraak verzetten

Wilt u een afspraak verzetten of afzeggen, doe dit dan zo snel mogelijk. Neem contact op met de polikliniek, telefonisch of via het patiëntportaal. Het LUMC kan dan weer andere patiënten helpen. Zo gaat geen spreekuurtijd verloren.


Verwijsbrief opsturen/faxen

Als u bent doorverwezen naar de polikliniek, heeft u van uw huisarts of specialist een verwijsbrief meegekregen. Deze brief kunt u opsturen of faxen naar: LUMC, polikliniek Urologie J3-P, t.a.v. Polisecretariaat, Postbus 9600, 2300 RC Leiden. Faxnummer: 071-524 8135. 

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak stelt de uroloog u vragen over uw klachten. Hij/zij zal u ook vragen naar uw medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Het is handig om een lijstje mee te nemen waarop uw medicijnen staan vermeld. Na dit gesprek zal de uroloog u onderzoeken. Soms is het noodzakelijk dat er extra onderzoek wordt uitgevoerd. Op basis van de resultaten van het onderzoek bepaalt de uroloog samen met u wat de beste behandeling is.

Uw behandelaar

Op de polikliniek worden spreekuren gehouden door stafleden en artsen in opleiding tot medisch specialist voor het specialisme urologie. Aangezien wij een academisch medisch centrum zijn, kan het voorkomen dat u niet altijd dezelfde behandelaar krijgt.

Spreekuren

De reguliere spreekuren zijn dagelijks (maandag t/m vrijdagmorgen) van:

08:00 uur – 10:15 uur
10:30 uur – 12:15 uur
13:30 uur – 16:00 uur

Op vrijdagmiddag is de polikliniek gesloten.

Er zijn geen spreekuren voor speciale afwijkingen of aandoeningen, met uitzondering van het Bekkenbodemcentrum. Voor een afspraak verzoeken we de verwijzer eerst een verwijsbrief te sturen.

Urine inleveren

Urine inleveren is mogelijk op maandag tot en met donderdag tussen 08.00 - 12.30 uur en tussen 13.30 - 15.30 uur. Indien u in het bezit bent van patiëntenstickers, deze graag meenemen.