Stamboomonderzoek vervolg vragenlijst

Onderzoek naar verband leeftijd eerste hersenbloeding bij ouders en kinderen

 

Iedereen met HCHWA-D heeft dezelfde genetische afwijking. Desondanks verschilt de leeftijd waarop iemand een eerste hersenbloeding krijgt. Sommige mensen krijgen al een hersenbloeding tussen hun 30e en 40ste levensjaar, terwijl anderen een bloeding krijgen als ze ouder dan 70 jaar zijn. Het is onduidelijk waarom dit zo verschilt.

Onderzoekers van het LUMC willen nu bekijken of er een verband is tussen de leeftijd waarop de eerste hersenbloeding optreedt binnen verschillende generaties in een familie (bijvoorbeeld: als een ouder pas op hoge leeftijd een bloeding heeft gehad, krijgen de kinderen van deze persoon dan ook pas op oudere leeftijd een bloeding?)

Heeft u zelf al eens een hersenbloeding gehad, óf heeft een van uw ouders een hersenbloeding gehad, dan kunt u aan dit onderzoek meedoen. Het invullen van deze korte digitale vragenlijst kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. Eventueel kunnen wij de vragenlijst ook op papier naar u toe sturen. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met de onderzoekers op het volgende emailadres: HCHWADstamboom@lumc.nl, of telefonisch op telefoonnummer 071-526 6524. Ook voor vragen over dit onderzoek kunt u uiteraard contact opnemen.