ARTEMIS trial

Nieuws

Minister Bruins krijgt een ARTEMIS polsbandje

17/07/2018

Wat gebeurt er als er een patiënt met verschijnselen van een acuut herseninfarct het ziekenhuis in komt? Hoe wordt de bloedprop met de nieuwe IAT-behandeling verwijderd en wat levert deze behandeling patiënten op?
Deze vragen stonden centraal op het werkbezoek van minister Bruno Bruins van VWS op 12 juli in Amsterdam UMC locatie AMC.

Tijdens het bezoek ontving de minister een ARTEMIS polsbandje. Het gehele verslag leest u hier.  

Start randomisatiefase regio Amsterdam

24/04/2018

Op 1 mei 2018 zal ook regio Amsterdam starten met de randomisatiefase. Ambulance Amsterdam, het AMC, OLVG West en VUmc zijn er klaar voor. De zorgverleners betrokken bij de opvang van de patiënt zullen nu in de helft van de gevallen real-time-audiovisuele feedback krijgen.

Start randomisatiefase regio Leiden

19/02/2018

Vanaf heden is gestart met de randomisatiefase van de ARTEMIS trial in regio Leiden. Via de handhelds/tablets zal nu bij een deel van de patienten ook real-time audovisuele feedback gegeven worden.

Start run-in phase regio Amsterdam

03/01/2018

Deze week is ook de run-in phase van de ARTEMIS trial in regio Amsterdam van start gegaan!

Start run-in phase ARTEMIS 

26/05/2017

Deze week is de run-in phase van de ARTEMIS trial in regio Leiden van start gegaan. De eerste tijdsregistraties zijn een feit; reeds 12 patiënten hebben een polsbandje ontvangen.

Presentatie ARTEMIS ESOC 2017

18/05/2017 

Deze week vond de 3rd European Stroke Organisation Conference (ESOC) plaats in Praag, Tsjechië. De ARTEMIS-onderzoekers waren uitgenodigd om de ARTEMIS studie te presenteren, welke met groot enthousiasme werd ontvangen. De gepresenteerde studieposter vindt u hier.