Veelgestelde vragen
Zaad en bevruchtingOver en tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling kunt u vragen hebben. Antwoorden op veel gestelde vragen vind u hier. We hebben ze onderverdeeld in:
- Voor de behandeling
- Medicatie
- Echo
- Tijdens de stimulatie
- Zaad en bevruchting
- IUI, punctie en terugplaatsing
- Invriezen embryo's
- Zwanger
- Na de behandeling
Voor alle andere vragen bekijk onze contact pagina.
- Wat zijn de richtlijnen voor het produceren, opvangen en inleveren van zaad?
-
Voor een zo goed mogelijk resultaat hebben we richtlijnen voor het opvangen en inleveren van semen ten behoeve van onderzoek en/of behandeling opgesteld.
- Ik heb geen potje van het ziekenhuis om het zaad in op te vangen. Mag ik een eigen potje gebruiken?
-
Nee. Gebruik altijd en alleen het potje dat u bij het secretariaat gynaecologie kunt meekrijgen. Dit is een speciaal potje, dat voldoet aan een aantal eisen. Als u een eigen materiaal gebruikt, zal dit door het laboratorium daarom niet geaccepteerd worden. Dit geldt ook voor potjes van de apotheek. Als u geen potje heeft, kunt u dit onder kantoortijden bij het ziekenhuis ophalen. Beschikt u niet over een potje op de dag dat u het zaad moet inleveren, dan is er ook de mogelijkheid om het zaad in een aparte ruimte van de polikliniek op te vangen. De sleutel voor deze ruimte kunt u bij de inleverkamer van het IVF laboratorium opvragen.
- Kan ik beter ICSI doen in plaats van IVF?
-
Met ICSI worden alleen betere resultaten bereikt als de bevruchting van de eicellen een (te verwachten) probleem is. Daarbuiten hebben IVF en ICSI vergelijkbare resultaten.