Bontius Stichting

LUMC Donation Investment Fund I van start

Logo Bontius Stichting
30 oktober 2023
leestijd
Veel patiënten hebben maar één wens: beter worden. In het LUMC faciliteren we deze droom graag. Het LUMC Donation Investment Fund zet zich in om de financiering voor vier bijzondere onderzoeken rond te krijgen. Het doel van de projecten is om nieuwe producten en therapieën op de markt te brengen die de zorg ten goede komen.

Innovatief onderzoek is erg nodig. Voor veel aandoeningen is er bijvoorbeeld (nog) geen geschikte behandeling. Nieuwe studies kunnen zieke patiënten die zijn uitbehandeld weer een nieuwe kans geven. Zo wil het LUMC bijvoorbeeld onderzoek doen naar een anti-kankergeneesmiddel voor oogmelanoom waar momenteel geen financiering voor is. Of denk aan de interdisciplinaire samenwerking binnen het LUMC voor de ontwikkeling van een nieuw effectiever malariavaccin, dat mensen wereldwijd kan helpen.

Op dit moment is meer dan de helft van de financiering voor het LUMC Donation Investment Fund I  toegezegd. Middels garantstellingen van het bestuur van de Bontius Stichting en de betrokken afdelingen, kunnen de vier onderzoeken nu van start. Wij zijn nog druk bezig om donateurs te werven. Mocht u ook deel willen nemen aan het LUMC Donation Investment Fund I, dan kunt u met ons contact opnemen via bontiusstichting@lumc.nl.