neem contact met ons op

Pers en Public affairs

Bent u journalist en heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze woordvoerders. Kijk hieronder wie verantwoordelijk is voor welk thema. Onze adviseur Public Affairs staat klaar voor alle bestuurlijke en strategische partners van het LUMC.

Missie, visie en strategie

Het LUMC staat als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Dat is onze missie. Dit doen we vanuit toonaangevend onderzoek en vernieuwend onderwijs. Zo komen we tot de beste en innovatieve zorg voor onze patiënten. Onze ambitie is om een van de beste 10 Universitair Medische Centra in Europa te zijn.

Facts en figures

Het LUMC is niet gemakkelijk samen te vatten. Toch geven we hier een aantal gemiddelde kerncijfers en feiten per jaar.

10.000
Medewerkers
3.000
Wetenschappelijke publicaties
15.000
Operaties
3.400
Academische studenten
2.065
Kinderen geboren in 2023
253.000
Polikliniekbezoeken
8.6
Cijfer van patiënten

Beeld- en geluidsopnames

Het LUMC komt graag op een goede manier in beeld. Beeld- en geluidsopnames in en op het LUMC zijn wel gebonden aan bepaalde regels. We willen de privacy van onze patiënten, bezoekers en medewerkers waarborgen. U heeft dan ook toestemming nodig voor het filmen, fotograferen of maken van audio-opnames in en rondom het LUMC.

Neem voor het maken van beeld- of geluidopnames contact op via pers@lumc.nl of 06 11 37 11 46.

WOO verzoeken

Het LUMC vindt het belangrijk transparant te zijn. We willen open zijn over onze organisatie en informatie makkelijk vindbaar maken. Daarom kunt u het LUMC ook verzoeken om informatie openbaar te maken volgens de Wet open overheid (Woo).

Volg ons op social media