Parkeren

Het LUMC beschikt over een parkeergarage en diverse parkeerterreinen waar u betaald kunt parkeren. De betaalautomaten zijn op de begane grond van de parkeergarage en op de begane grond van het hoofdgebouw. Houdt u er rekening mee dat u ten minste 15 minuten nodig heeft vanaf het moment dat u het ziekenhuisterrein oprijdt tot aan de juiste locatie in het LUMC.

In- en uitstappen mindervaliden

Minder valide bezoekers en patiënten kunnen in- en uitstappen op de keerlus bij de hoofdingang van het ziekenhuisgebouw (Gebouw 1). Zij kunnen hier in een rolstoel plaatsnemen en in de centrale hal wachten tot hun begeleider terug is. Het voertuig kan geparkeerd worden op één van de parkeergelegenheden van het LUMC.

Invalidenparkeerplaats

Bent u mindervalide, dan kunt u gebruikmaken van de parkeermogelijkheden op de begane grond van de parkeergarage. Als u beschikt over een invalidenparkeerkaart kunt u gebruikmaken van het parkeerterrein rechts naast de ingang van Gebouw 1, op vertoon van uw invalidekaart. Om toegang te verkrijgen tot deze locaties kunt u zich melden via de intercom bij de slagbomen.          

Parkeertarieven

€0,50 eerste half uur parkeren 
€1,50tot 60 minuten parkeren 
€3,50 tot 120 minuten (2 uur) parkeren 
€4,50 tot 180 minuten (3 uur) parkeren
€5,50 tot 240 minuten (4 uur) parkeren 
€2,00 vervolgtarief per 60 minuten (1 uur)
  
€23,50 maximum dagtarief of voor verloren kaart 

Betalen

Bij de parkeergarage kunt u betalen met een pinpas of een creditcard. In de LUMC-parkeerfaciliteiten kan niet contant worden betaald. 

Kentekenherkenning

Om het uitrijden zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen, maken we in de parkeergarage gebruik van kentekenherkenning. Bij het inrijden van de parkeergarage wordt uw kenteken gescand en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na betaling van uw kaartje kunt u gewoon naar de uitgang rijden, waar de slagboom automatisch opent. U hoeft uw betaalde kaartje dus niet meer aan te bieden bij het uitrijden. 

Op het moment dat u de parkeergarage verlaat, worden uw kentekengegevens uit ons systeem gewist. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor parkeerdoeleinden.

Kortingsregeling

Patiënten en hun familie of begeleiders die langer dan 4 uur in het LUMC moeten zijn, kunnen in aanmerking komen voor een kortingskaart. Hiermee is het parkeertarief maximaal € 5,50 per dag. De baliemedewerkers van de verpleegafdeling of polikliniek die u bezoekt, kunnen u informeren over de kortingsregeling en u een aanvraagformulier meegeven. Met dit formulier kunt u de kortingskaart afhalen bij de informatiebalie in de centrale hal. Buiten kantooruren zijn de kortingskaarten af te halen bij de meldkamer van de beveiliging.

Motor parkeren

U kunt uw motor parkeren op de begane grond van de Parkeergarage.

Fietsstalling

Op het terrein voor het LUMC-gebouw bevindt zich een (onbewaakte) fietsenstalling, bestemd voor onze patiënten en bezoekers. De fietsenstalling biedt ruimte aan 500 fietsen en 20 bromfietsen/scooters.