Parkeren

Het LUMC beschikt over een parkeergarage en diverse parkeerterreinen waar u betaald kunt parkeren. De betaalautomaten zijn op de begane grond van de parkeergarage en op de begane grond van het hoofdgebouw. Houdt u er rekening mee dat u ten minste 15 minuten nodig heeft vanaf het moment dat u het ziekenhuisterrein oprijdt tot aan de juiste locatie in het LUMC.

Kiss and ride

Het is voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn mogelijk om in- en uit te stappen voor de hoofdingang van het LUMC (Gebouw 1). U kunt hiervoor gebruikmaken van de keerlus. Op deze plek mag u maximaal 10 minuten uw auto neerzetten. Daarna dient u uw voertuig te parkeren op één van de parkeergelegenheden van het LUMC.

Als u een afspraak heeft in het poligebouw Orthopedie, Heelkunde of Gipskamer en slecht ter been bent, kunt u in- en uitstappen op de parkeergelegenheid voor het Poligebouw. Deze parkeergelegenheid vindt u na 100 meter aan de rechterzijde van de Henri Dunantstraat, voor het fietspad.

Invalidenparkeerplaats

Bent u mindervalide, dan kunt u gebruikmaken van de parkeermogelijkheden op de begane grond van de parkeergarage. Als u beschikt over een invalidenparkeerkaart kunt u gebruikmaken van het parkeerterrein rechts naast de ingang van Gebouw 1, op vertoon van uw invalidekaart. Om toegang te verkrijgen tot deze locaties kunt u zich melden via de intercom bij de slagbomen.

Parkeertarieven

€1,00 eerste half uur parkeren 
€2,00tot 60 minuten parkeren 
€3,00 tot 90 minuten (1.5 uur) parkeren
€4,00 tot 120 minuten (2 uur) parkeren
€5,00 tot 150 minuten (2.5 uur) parkeren
€6,00 tot 180 minuten (3 uur) parkeren
€1,00 vervolgtarief per 30 minuten (half uur)
  
€48,00 maximum dagtarief of voor verloren kaart  

Betalen

Bij de parkeergarage kunt u betalen met een pinpas. In de LUMC-parkeerfaciliteiten kan niet contant worden betaald. 

Kentekenherkenning

Om het uitrijden zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen, maken we op alle parkeerterreinen gebruik van kentekenherkenning. Bij het oprijden van een parkeerterrein wordt uw kenteken gescand en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na betaling van uw kaartje kunt u gewoon naar de uitgang rijden, waar de slagboom automatisch opent. U hoeft uw betaalde kaartje dus niet meer aan te bieden bij het uitrijden. 

Op het moment dat u de parkeergarage verlaat, worden uw kentekengegevens uit ons systeem gewist. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor parkeerdoeleinden.

Kortingsregeling

Patiënten en hun familie of begeleiders die langer dan 3 uur in het LUMC moeten zijn, kunnen in aanmerking komen voor een kortingskaart. Hiermee is het parkeertarief maximaal € 6,00 per dag. De baliemedewerkers van de verpleegafdeling of polikliniek die u bezoekt, kunnen u informeren over de kortingsregeling en u een aanvraagformulier meegeven. Met dit formulier kunt u de kortingskaart afhalen bij de informatiebalie in de centrale hal. Buiten kantooruren zijn de kortingskaarten af te halen bij de meldkamer van de beveiliging.  

Oplaadpalen voor elektrische auto’s

Het LUMC heeft meerdere parkeerplaatsen met oplaadpalen voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich op het parkeerterrein tegenover de parkeergarage en op de 12de etage van de parkeergarage. Als u hiervan gebruikmaakt, worden er kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de stroom. Deze kosten worden automatisch via uw laadpas verrekend. 

Motor parkeren

U kunt uw motor parkeren op de begane grond van de Parkeergarage.

Fietsstalling

Op het terrein voor het LUMC-gebouw bevindt zich een (onbewaakte) fietsenstalling, bestemd voor onze patiënten en bezoekers. De fietsenstalling biedt ruimte aan 500 fietsen en 20 bromfietsen/scooters.