Onderzoek van het onderwijs

Stage

Het Onderwijs Expertise Centrum (OEC) biedt meerdere stagemogelijkheden aan op het gebied van ontwikkeling van onderwijs en onderzoek naar onderwijs. Afhankelijk van je achtergrond en interesse kun je kiezen uit meerdere opties.
Student op stage

Stage in onderwijskundig onderzoek voor studenten van de Universiteit Leiden

Studenten van het Onderwijs LUMC kunnen een wetenschapsstage volgen bij de onderzoeksgroep Onderzoek van Onderwijs. De hoofdthema’s zijn:

  • Academische en Wetenschappelijke Vorming
  • Innovatie en Evaluatie
  • Technology Enhanced Learning

Ook zijn er bij ons stageopties als je een opleiding volgt aan een andere Leidse faculteit. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je eigen stagecoördinator en de manager van het OEC: Marchien de Mooij.

Contact opnemen: M.J.de_Mooij@lumc.nl

Stage voor (bio)medische studenten

Wist je dat wij vanuit onze onderzoeksgroep studenten begeleiden in medisch onderwijskundig onderzoek? Wij verwelkomen studenten Geneeskunde, Biomedische wetenschappen, Farmacie en Klinische technologie. We hebben de expertise in huis om studenten te begeleiden in onderstaande stages of projecten:

  • Wetenschapsstage geneeskunde
  • CAT-project geneeskunde
  • Activiteiten in het Honours programma van geneeskunde
  • Vrijwillig extra-curriculair onderzoek

Ben jij enthousiast over medisch onderwijskundig onderzoek, maar wordt jouw stage of project hierboven niet omschreven? Dan mag je natuurlijk alsnog contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stage voor masterstudenten Onderwijskunde

Volg je elders een master Onderwijskunde? Dan kun je ook bij ons terecht. Tijdens de stageperiode houd jij je bezig met praktijkgerichte vraagstukken op het gebied van toetsing, technologie in het onderwijs of curriculumontwikkeling.

Wat leer je tijdens een stage?

Je werkt gedurende je stage samen met een ervaren onderzoeker en/of onderwijskundige. Zij begeleiden je bij een opdracht die je zelfstandig uitvoert. De duur van de stage is afhankelijk van de eisen van je opleiding. Een vergoeding voor je stage is niet mogelijk. Wel zijn de rijkdom aan kennis en vaardigheden die je bij ons opdoet zeker de moeite waard. Bij ons leer je bijvoorbeeld, afhankelijk van je eigen leerdoel(en):

  • Onderwijskundig onderzoek opzetten en uitvoeren
  • Onderwijs geven
  • Advies uitbrengen op het gebied van onderwijsontwikkeling

Door de grote variatie aan werkzaamheden binnen het expertisecentrum zijn er meerdere mogelijkheden. Je stage is dus maatwerk. Wij hebben altijd een aantal onderwerpen beschikbaar voor je stage, maar staan ook open voor eigen ideeën. Samen met jou bepalen het onderwerp waar je stage over zal gaan.

Actief en betrokken

Als stagiair bij het OEC betrekken we je bij zoveel mogelijk afdelingsactiviteiten. Zo bespreken we al onze onderzoeken met elkaar en organiseren we twee keer per maand inhoudelijke bijeenkomsten voor docenten en studenten. Al deze bijeenkomsten hebben een onderwijskundig thema.

Beschikbare stageplekken

Ben je enthousiast om stage te lopen bij het Onderwijs Expertise Centrum? Neem dan contact op met: OEC@lumc.nl