Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Opname Kinderafdeling Bos

Uw kind wordt binnenkort opgenomen op de Kinderafdeling Bos in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Dat kan een opname van een dag zijn, maar ook voor meerdere dagen. Onze secretaresse of kinderverpleegkundige ontvangt u en uw kind op de dag van de opname op onze afdeling. Zij brengt jullie naar de kamer. Daar geeft ze informatie over de opname en vertelt ze wat er verder allemaal gaat gebeuren.

Contact Bos

Kinderafdeling BosBirb island - Bos transp.gif

Routenummer: 650
Locatie: J-06-P

Contact
De verpleging van afdeling Bos is altijd bereikbaar op telefoonnummer 071 526 36 11 of 071 526 33 17. Houdt u a.u.b. rekening met de tijden van de dienstoverdrachten, te weten:
7.30 – 08.00 uur
14.30 – 15.00 uur
22.45 – 23.00 uur

 

Voorbereiding

Uw kind wordt opgenomen in het Willem-Alexander Ziekenhuis. Dat is een spannend moment voor uw kind, maar ook voor u. Hieronder kunt u lezen wat u van de opname kunt verwachten. Ook vertellen we u hoe u zich voor de opname kunt voorbereiden.

Tijdens de opname

Als uw kind bij ons is opgenomen, is het in goede handen. Alle medewerkers van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis verlenen de best mogelijke zorg. Hieronder treft u praktische informatie aan over de opname.

Na opname

Als uw kind naar huis mag, krijgt u van de arts en kinderverpleegkundige informatie over waar u thuis op moet letten. Als het nodig is, worden poli-afspraken, medicatie, materiaal en thuiszorg geregeld.

U heeft eerst een gesprek met de kinderverpleegkundige voor uw kind naar huis mag. Dat noemen we een ontslaggesprek. U bespreekt samen de opname van uw kind. Ook kunt u vragen stellen over de begeleiding thuis.

Soms vertonen kinderen thuis ander gedrag dan voor de opname. Zo slapen sommige kinderen een tijdje minder goed of zijn ze bang als ze u even niet zien. Meestal is dit voor het kind de manier om alle indrukken van de ziekenhuisopname te verwerken. Het helpt als u hierover praat met uw kind. Er zijn boekjes die daarbij behulpzaam kunnen zijn.

Op onze afdeling vindt u de folder Thuis verder. Daarin vindt u tips over hoe u hiermee kunt omgaan. Als de problemen na verloop van tijd niet minder worden, kunt u dit bespreken met uw kinderarts of huisarts.

Bezoekers en naasten