Willem-Alexander Kinderziekehuis

Maak van uw kind een Hospital Hero

Bent u binnenkort met uw kind op de polikliniek van het Willem-Alexander kinderziekenhuis? Maak het bezoek leuker en minder spannend met de Hospital Hero app. De app is speciaal ontwikkeld om ouders en kinderen voor te bereiden op hun bezoek aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis.

Vanuit huis

Met de Hospital Hero app kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar spelenderwijs kennis maken met het ziekenhuis en de verschillende handelingen. Hierdoor weten kinderen beter wat hen te wachten staat en kan een deel van de spanning worden beperkt. Bij het openen van de app kan elk kind zijn of haar favoriete dierenvriend kiezen die het kind meeneemt op een interactieve reis door het ziekenhuis. Informatieve filmpjes over de bloedafname en het opstellen van vragen voor de dokter helpen kinderen kennis te laten maken met  elke stap in het ziekenhuis. Afhankelijk wat er tijdens de afspraak moet worden gedaan, stellen kinderen hun eigen interactieve route samen.

In het ziekenhuis

In het ziekenhuis zorgt de app voor afleiding. Tijdens het wachten kunnen kinderen op zoek gaan naar ‘verstopte’ dieren in de wachtruimte QR-codes te scannen. Wanneer ze het dier hebben gevonden verschijnt het bijpassende dierenvriendje op het scherm met een interessant dierenweetje van museum Naturalis. Moet u kind terug komen? Dan zijn er de volgende keer nieuwe dieren te vinden en te verzamelen.

Samen ontdekken en leren

De Hospital Hero app wordt voortdurend verbeterd door een team van verpleegkundigen, artsen, psychologen, ontwerpers en programmeurs , samen met kinderen en ouders. Hierdoor maken we samen van ieder kind een echte Hospital Hero.

Wilt u uw kind voorbereiden op het ziekenhuisbezoek? Download dan nu gratis de app in de App Store (Apple) of Google Play Store. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: www.hospitalhero.nl.

5 schermen Hospital Hero app.png