Over ons

Samenwerking

Het Voortplantingscentrum LUMC werkt samen met het Haaglanden Medisch Centrum, het HAGA ziekenhuis en het Diakonessenhuis. Het HMC en het HAGA ziekenhuis te Den Haag en het Diakonessenhuis in Utrecht zijn zogenaamde transportziekenhuizen. Dat betekent dat de fertiliteitsafdelingen van deze ziekenhuizen samenwerken in de behandeling van patiënten die in aanmerking komen voor een IVF- of ICSI-behandeling.

De stimulatie en de punctie worden uitgevoerd door de transportkliniek (fase 1 en 2 van een IVF/ICSI-behandeling), de laboratoriumfase en de terugplaatsing (fase 3 en 4) vinden plaats in het Voortplantingscentrum LUMC. Na de terugplaatsing is de transportkliniek verantwoordelijk voor de nazorg.

Afspraken

Om de samenwerking soepel te laten verlopen hebben we afspraken gemaakt over het aantal en soort behandelingen. Er is dagelijks contact tussen het transportziekenhuis en het Voortplantingscentrum. Daarnaast plannen we twee keer per jaar een overleg in om alle afspraken nog eens door te nemen en indien nodig aan te passen.

Meer weten over de transportklinieken? Klik dan op de logo's.