Fertiliteits-behandeling & COVID-19

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen over COVID-19 en de adviezen hierover, volgen hier een aantal belangrijke mededelingen

 

Het fertiliteits-laboratorium blijft met de huidige maatregelen open 

Wij blijven de landelijke ontwikkelingen wel nauwgezet volgen. Aangezien wij afhankelijk zijn van een aantal factoren zoals de richtlijnen vanuit de overheid en het ziekenhuis of mogelijk uitval van personeel, is het afschalen van de reguliere zorg niet uitgesloten. Uiteraard staan we voor u klaar zolang het mogelijk is.      

 

Advies Corona vaccinatie  (geldt voor alle vaccins)

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is het advies omtrent vaccinatie op 22 april 2021 aangepast voor paren die zwanger proberen te worden en voor zwangere vrouwen. Lees hieronder het advies.

Wanneer u zwanger probeert te worden, kunt u zich laten vaccineren tegen COVID-19. Dit advies geldt voor alle vaccins en is niet alleen voor de vrouw, maar ook voor haar partner. U wordt geadviseerd om de vaccinatie minimaal 3 dagen voor de IUI, embryotransfer of punctie in te plannen vanwege mogelijke bijwerkingen. 

Wanneer u al zwanger bent, kunt u zich laten vaccineren tegen COVID-19. Dit advies geldt niet voor alle vaccins. De voorkeur gaat uit om de vaccinatie met één van de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) uit te laten voeren.    

Dit is een samenvatting van het advies dat is opgesteld door gynaecologen van de Pijler Voortplantingsgeneeskunde van de NVOG. Het hele document is terug te vinden op:  https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2021/04/Standpunt-Vaccinatie-tegen-COVID-19-rondom-zwangerschap-en-kraambed-versie-22-april-2021-def.pdf  

 

Heeft u nog vragen? neem dan contact op met onze IVF verpleegkundige.


Bijgewerkt op 28-04-2021