Fertiliteits-behandeling & COVID-19

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen over COVID-19 en de adviezen hierover, volgen hier een aantal belangrijke mededelingen

Onderbezetting fertiliteits-laboratorium en consequenties voor uw behandeling (update 26-01-2022)

Aan alle patiënten,

Vanwege grote uitval van personeel door COVID besmettingen staat de patiëntenzorg op het IVF laboratorium onder druk. Het laboratorium is genoodzaakt om maatregelen te nemen die consequenties kunnen hebben voor uw behandeling.

De volgende behandelingen en onderzoeken worden in geval van grote onderbezetting uitgesteld:

·        Embryo ontdooiingen

·        Proefcapacitatie en semenanalyses

Het kan dus voorkomen dat een behandeling niet door kan gaan, terwijl er al een datum was afgesproken. In dat geval nemen wij telefonisch contact met u op.

Wij begrijpen dat dit heel teleurstellend voor u is. De veiligheid en kwaliteit van uw behandeling staan bij ons voorop en daar kunnen wij niet op afdingen. Wij hopen op uw begrip.


Advies Corona vaccinatie  (geldt voor alle vaccins)

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is het advies omtrent vaccinatie op 17 december 2021 aangepast voor paren die zwanger proberen te worden en voor zwangere vrouwen. Lees hieronder het advies.

Wanneer u zwanger probeert te worden, kunt u zich laten vaccineren tegen COVID-19. Dit geldt eveneens voor de boostervaccinatie. Dit advies geldt voor alle vaccins en is niet alleen voor de vrouw, maar ook voor haar partner. U wordt geadviseerd om de (booster)vaccinatie minimaal 3 dagen voor de IUI, embryotransfer of punctie in te plannen vanwege mogelijke bijwerkingen. 

Wanneer u al zwanger bent, kunt u zich laten vaccineren tegen COVID-19. Dit geldt eveneens voor de boostervaccinatie. De voorkeur gaat uit om de vaccinatie met één van de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) uit te laten voeren.    

Vrouwen die ondanks vaccineren een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt, dienen 6 maanden te wachten met hun boostervaccinatie.

Dit is een samenvatting van het advies dat is opgesteld door gynaecologen van de Pijler Voortplantingsgeneeskunde van de NVOG. Het hele document is terug te vinden op:  Standpunt-vaccinatie-COVID-19-en-zwangerschap-en-bevalling-17-december-2021.pdf (nvog.nl)

Heeft u nog vragen? neem dan contact op met onze IVF verpleegkundige.
Bijgewerkt op 26-01-2022