Fertiliteits-behandeling & COVID-19

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen over COVID-19 en de adviezen hierover, volgen hier een aantal belangrijke mededelingen

 

Het fertiliteits-laboratorium kan met de huidige maatregelen open blijven

Wij blijven de landelijke ontwikkelingen wel nauwgezet volgen. Aangezien wij afhankelijk zijn van een aantal factoren zoals de steeds veranderende richtlijnen vanuit de overheid, het ziekenhuis of mogelijk uitval van personeel, is het afschalen van de reguliere zorg niet uitgesloten. Uiteraard staan we voor u klaar zolang het mogelijk is.      

 

Advies Corona vaccinatie  (dit geldt voor het Pfizer en Moderna vaccin)

Wanneer u zwanger probeert te worden kunt u zich laten vaccineren tegen COVID-19. Op dit moment is nog niet bekend wat de gevolgen van een vaccinatie tegen COVID-19 voor de zwangerschap zijn. Het wordt daarom geadviseerd om in de eerste 2 maanden na de (tweede) vaccinatie tegen COVID-19 niet zwanger te worden. De tweede vaccinatie tegen COVID-19 volgt standaard 3-6 weken na de eerste vaccinatie.       

Vrouwen die zwanger proberen te worden en en die tot een risicogroep behoren wordt met nadruk geadviseerd zich wel te laten vaccineren tegen COVID-19.  

Aan zwangere vrouwen wordt op dit moment afgeraden om zich te laten vaccineren tegen COVID-19, tenzij u tot een risicogroep behoort.

Dit is een samenvatting van het advies dat is opgesteld door gynaecologen van de Pijler Voortplantingsgeneeskunde van de NVOG. Het hele document is terug te vinden op:  https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2021/01/Werkafspraak-Covid-vaccinatie-en-kinderwens.pdf 

 

Heeft u nog vragen? neem dan contact op met onze IVF verpleegkundige.


Bijgewerkt op 28-01-2021