Praktische informatie voor patiënten

Verpleegafdelingen

Onze verpleegafdelingen bevinden zich op diverse locaties in het hoofdgebouw (Gebouw 1). In de centrale hal zijn verwijsborden en een informatiebalie (geopend tussen 8.00 uur en 16.30 uur). De medewerkers van de informatiebalie helpen u graag om uw weg in het LUMC te vinden. We beschikken ook over een LUMC App waarmee u makkelijk uw locatie kunt vinden. Op werkdagen kunt u als dat nodig is een patiëntenbegeleider aanvragen die u naar de juiste locatie begeleidt.

Veilig verblijf in het LUMC

Uw veiligheid is voor ons heel belangrijk. Onze medewerkers werken daar elke dag hard aan, maar kunnen dat niet alleen. Samen met u maken we de zorg nog veiliger. Hoe? De volgende tips helpen om uw verblijf in het LUMC veiliger te maken. 

Bloemenwater en plantenaarde bevatten veel bacteriën. Om de patiënten op onze afdeling te beschermen tegen infecties zijn bloemen en planten daarom niet toegestaan op de patiëntenkamers.

Bewegen tijdens uw opname

Wanneer u bent opgenomen op onze verpleegafdeling, is blijven bewegen erg belangrijk. In onderstaande video ziet u tips en oefeningen.

Beweeg mee in het LUMC


Verpleegafdelingen


Verpleegafdeling Acute Opname Afdeling
Verpleegafdeling Dagbehandeling
Verpleegafdeling Transplantatie Centrum