Steun ons

Het LUMC Transplantatie Centrum wil het beste voor zijn patiënten. U kunt daarbij helpen. Uw gift aan onze fondsen draagt direct bij aan betrokken zorg en nieuwe behandelmethodes die wij nu en aan volgende generaties willen bieden.

Via de Bontius Stichting werven wij middelen om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Onderzoek is tijdrovend en kostbaar. Daarom hebben wij extra fondsen nodig. Zo kunnen onze onderzoekers hun werk op volle kracht voortzetten. Toon uw betrokkenheid bij innovatieve gezondheidszorg met uw donatie aan de Bontius Stichting. 

Bij welk onderzoek kunt u ons helpen?

  • Een nier op maat

Het LUMC zoekt onder leiding van prof. dr. Ton Rabelink al enige jaren naar een biotechnologische oplossing voor patiënten met nierfalen. Het onderzoeksteam werkt aan een kunstnier, die gekweekt wordt met behulp van lichaamseigen stamcellen.

  • Eilandjestransplantatie voor patiënten met diabetes type 1 (suikerziekte) 

Insulineproducerende cellen in de Eilandjes van Langerhans van de alvleesklier spelen een centrale rol bij diabetes. Bij type 1 diabetes worden deze cellen vernietigd en is injecteren van insuline noodzakelijk.  Onder leiding van prof. dr. Eelco de Koning proberen onderzoekers in het LUMC om uit stamcellen nieuwe, optimaal functionerende Eilandjes te maken. Dit onderzoek kan een belangrijke bijdrage gaan leveren aan echte oplossingen voor type 1 diabetes.

Onderzoek naar Eilandjes van Langerhans

ANBI

De Bontius Stichting heeft een ANBI status,  kunt opgeven als aftrekpost bij de belastingdienst en dat er geen schenk- of erfbelasting over uw donatie of nalatenschap betaald hoeft te worden.