Onderwijs en opleidingen

In het LUMC is onderwijs één van onze kerntaken. De afdelingen die onderdeel uitmaken van het LUMC Transplantatie Centrum leveren een actieve bijdrage aan de onderwijstaken van het LUMC. Dit geldt voor de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen en de opleidingen tot medisch specialist en gespecialiseerd verpleegkundige.

Onderwijs en opleidingen

Binnen het LUMC Transplantatie Centrum gaan onderwijs en opleiding hand in hand met de patiëntenzorg. Dit is uitermate belangrijk voor het bevorderen van kennis over transplantatie zorg (innovatie) en voor het vroeg rekruteren van talenten op het gebied van onderzoek en patiëntenzorg.

Patiëntenzorg en opleiding

Dat wij een opleidingsinstituut zijn kunt u merken tijdens de zorg die u bij ons krijgt. Mogelijk zijn er coassistenten en/of artsen in opleiding aanwezig gedurende uw afspraken. Mocht u dit niet willen, dan kunt u dit natuurlijk altijd aangeven.

Gratis online cursus voor professionals

Het LUMC biedt tevens een gratis online cursus (MOOC) aan over klinische nier-, pancreas- en eilandjestransplantaties. De cursus is speciaal voor professionals, zowel beginners in transplantatie als gevorderden. Het is ontwikkeld door verschillende transplantatiedeskundigen van het LUMC en het Leiden Online Learning Lab van de Universiteit Leiden. Alle aspecten van de procedure worden behandeld: aandachtspunten vóór de transplantatie, de operatie zelf, patiënten met een complex ziektebeeld, en vroege en late uitdagingen na de operatie. Aanmelden kan via de website van de MOOC clinical kidney transplantation.

Door specialisten van het LUMC Transplantatie Centrum worden diverse vooraanstaande internationale cursussen en bijscholingen georganiseerd. Op het gebied van transplantatietechnieken, maar ook op gebied van orgaanuitname, is de internationale cursus onder leiding van dr. Baranski uitgegroeid tot een vereiste in de scholing van Nederlandse en buitenlandse donorchirurgen. Bekijk de cursusdata, het bijbehorende boek en de e-learning module.

Meer informatie

Meer informatie over onze opleidingen vindt u op de pagina Onderwijs van het LUMC.