Education and Study programmes

De afdeling Reumatologie participeert in het onderwijs in de curriculi Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van de Universiteit van Leiden.

Geneeskunde

De afdeling is nauw betrokken bij het onderwijs van de bachelor master Geneeskunde: 

  • Tijdens de bachelorfase participeert de afdeling in het blok Vraagstukken Bewegen, Lijn Beroepsvorming en Lijn Klinisch Onderwijs. In samenwerking met andere vakgroepen is de halve minor Clinical Immunology voor 3e jaars studenten geneeskunde en studenten  biomedische wetenschappen ontwikkeld.
  • Tijdens de masterfase participeert de afdeling in het voorbereidende onderwijs voorafgaand aan de co-schappen. De afdeling verzorgt onderwijs aan co-assistenten geneeskunde tijdens het co-assistentschap interne geneeskunde.  Daarnaast is mogelijk op de afdeling Reumatologie een keuze co-schap, een semi-artsstage en of een wetenschapsstage te volgen. 
  • Tenslotte biedt de afdeling aan artsen de opleiding tot reumatoloog

Biomedische Wetenschappen

De afdeling is nauw betrokken bij zowel het theoretische als praktische onderwijs op het gebied van de immunologie in de bachelorfase en de masterfase van de studie Biomedische Wetenschappen. Daarnaast organiseert de afdeling diverse wetenschapsstages voor studenten op het gebied van de Immunologie en Immunogenetica.