Patiëntenfolder

Handenteam

Lees meer over het handenteam.

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Reumatologie.

Onze zorg

Wat is Handenteam?

Het handenteam is een multidisciplinair team van deskundigen, gespecialiseerd in de behandeling van hand- en polsproblemen bij reumatische aandoeningen. De betrokken teamleden zijn een reumatoloog, een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg, een ergotherapeut en een fysiotherapeut.

Voorbereiding

Wat gaat er vooraf aan het onderzoek of de behandeling?

Het handenteam gaat eerst samen met u analyseren waaruit de beperkingen in uw geval bestaan en welke factoren daarbij een rol spelen. Vervolgens zal door het team uitleg worden gegeven over de eventuele behandelmogelijkheden, die samen met u besproken zullen worden. Het behandelplan kan variëren van een afwachtend beleid tot een operatieve ingreep, maar ook behandeling door een fysiotherapeut en/of ergotherapeut behoort tot de mogelijkheden Behandelingen kunnen plaatsvinden in het LUMC, maar behandeling door zorgverleners in andere ziekenhuizen of praktijken zijn ook mogelijk. 

De werkwijze van het handenteam  

Nadat uw reumatoloog u heeft verwezen naar het handenteam wordt een afspraak gepland. U krijgt een brief met deze afspraak, samen met de informatiefolder over het handenteam en een vragenlijst thuisgestuurd.  


Aanmelding  

Aanmelding voor het handenteam verloopt via de afdeling Reumatologie Academische Zorg.

Meer informatie

Handige links

Zie ook: