Enkelvoudige differentiatie Ouderengeneeskunde

Vooropleiding

Om aan de opleiding ouderengeneeskunde te kunnen beginnen, moet je de eerste vier jaar van de algemene opleiding tot internist hebben voltooid.

Inhoud

De enkelvoudige differentiatie ouderengeneeskunde maakt deel uit van de opleiding Interne Geneeskunde LUMC. De opleiding in het differentiatiegebied ouderengeneeskunde [www.opleidingsetalage.nl] beslaat de laatste 24 maanden van de opleiding Interne Geneeskunde en is modulair opgebouwd met verplichte en keuzestages in ziekenhuis Bronovo (Den Haag) en het LUMC. Prof. dr. G.J. Blauw is de opleider en mw. dr. A.M. Oleksik plaatsvervangend opleider. Daarnaast kun je tijdens de opleiding in samenwerking met het Centre for Human Drug Research (CHDR) een specialisatie volgen tot klinisch farmacoloog (opleider prof. dr. K. Burggraaf). Contact: G.J.Blauw@lumc.nl of A.M. Oleksik@lumc.nl.

Registratie

De registratie als internist ouderengeneeskunde kan binnen een jaar na het beƫindigen van de opleiding in de differentiatie worden verleend aan de internist die aan de opleidingseisen heeft voldaan. De erkenning wordt verleend door de sectie Ouderengeneeskunde, gehoord de opleider Ouderengeneeskunde. Op dit moment zijn er ongeveer 20 internisten bij wie een retrograde registratieaanvraag is gehonoreerd en die zich nu internist ouderengeneeskunde mogen noemen.

Meer informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Internisten Vereniging.