PEPtalk | DNA, het kookboek van het leven

In deze PEPtalk neemt Meindert Lamers van de afdeling Cel en Chemische Biologie ons mee in de keuken van cellen.

Details

  • Locatie
    LUMC - Boerhaaveplein
  • Organisator
    Afdeling Cel en Chemische Biologie

Omschrijving

DNA is het kookboek van het leven: het bevat alle informatie dat het leven op aarde mogelijk maakt. Ieder dier, plant en micro-organisme heeft een ander kookboek met andere recepten (genen), waardoor we allemaal anders zijn. Maar hoe worden de recepten uit het kookboek gelezen, wie maakt de recepten, en hoe ziet het resultaat eruit? En wat gebeurt er als er een typefout (een mutatie) in een van de recepten staat?

In deze PEPtalk neemt Meindert Lamers van de afdeling Cel en Chemische Biologie ons mee in de keuken van cellen. Hij vertelt hoe DNA wordt vertaald in eiwitten, de moleculen van het leven. Ook legt hij uit hoe onderzoekers zelf leren koken om zo nieuwe medicijnen te ontwikkelen.

Voor wie?

Deze PEPtalk is voor alle personeel, patiënten bezoekers en studenten.