Simulatiecentrum

Een onderdeel van het Skillslab is het simulatiecentrum, met 2 simulatieruimtes. Elke simulatieruimte heeft een eigen regieruimte waarin de  trainingsapparatuur bediend kan worden. Deze regieruimte is door een one-way-screen gescheiden van de simulatieruimte waardoor het scenario ongestoord geoefend kan worden, zonder dat de trainers zichtbaar aanwezig zijn. Er hangen camera’s om voor leerdoeleinden opnames van deze trainingen te kunnen maken.  

Bij de simulatietraining worden scenario’s met (semi) acute zorg geoefend.  Door simulatietraining leert men om goed samen te werken. Voor de trainingen wordt gebruik gemaakt van een patiëntsimulator. Deze pop  kan bijna alles wat een echte patiënt ook kan en kan gebruikt worden om  realistische situaties na te bootsen. Samen met de instructeurs kijken de teams na afloop van een simulatie naar wat er goed ging en naar mogelijke verbeterpunten.

In een veilige leeromgeving  worden de groeps- en individuele prestaties geanalyseerd om zo steeds effectiever met onverwachte situaties te leren omgaan. 

Multi-functionele ruimte

Voor de debriefing is een multi-functionele ruimte aanwezig. Op een groot scherm kan de simulatietraining ’live’ door de overige deelnemers worden bekeken of kunnen de video-opnames worden afgespeeld.