Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is het medische specialisme dat zich bezighoudt met het operatief creëren of herstellen van vorm en functie van het lichaam. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van aangeboren of later verkregen afwijkingen en/of letsels. Denk hierbij aan een borstreconstructie na amputatie bij borstkanker, het herstellen van weefsels na ongevallen of operaties en het behandelen van afwijkingen of letsels aan de handen.

Specialismen

De afdeling plastische chirurgie bestaat uit 4 plastisch chirurgen en een anios (arts niet in opleiding tot specialist). Onze werkzaamheden bestaan voor het grootste deel uit reconstructieve chirurgie. Plastische reconstructieve oplossingen maken het mogelijk voor andere specialismen zoals KNO, kaakchirurgie, orthopedie, algemene chirurgie, dermatologie en gynaecologie om grotere en complexere operaties uit te voeren. Daarom werken wij nauw samen met deze afdelingen.

Naast de reconstructieve chirurgie hebben wij een nauwe samenwerking met de traumachirurgen op het gebied van acute hand- en polskwetsuren, zoals pees- en/of zenuwletsels en fracturen. In het verlengde hiervan maken wij deel uit van het multidisciplinaire handenspreekuur en reumaspreekuur. Een van onze speerpunten is verder de microchirurgische borstreconstructie met lichaamseigen weefsel, bijvoorbeeld de DIEP lappen.

Wat u kunt verwachten

Wij zien u altijd eerst voor een intakegesprek. We stellen een behandelplan op en leggen u uit wat u hiervan kunt verwachten. Kleine of relatief eenvoudige ingrepen verrichten we poliklinisch. Grotere ingrepen vinden plaats op de operatiekamer, hiervoor wordt u tijdelijk opgenomen in het ziekenhuis. Na een ingreep zien we u terug op de polikliniek voor de controles.