Patiëntenfolder

Bekkenbodemklachten

Bekkenbodemklachten zijn klachten op het gebied van de bekkenbodem, zoals: Problemen met de blaas; Ongewenst urineverlies; Hevige aandrang; Heel vaak moeten plassen; Klachten van bedplassen; Het niet goed kunnen plassen. Daarnaast kunt u problemen hebben met ontlasting en kunnen verzakkingsklachten optreden met bijvoorbeeld een zwaar drukkend gevoel in de onderbuik, balgevoel in de vagina en problemen op seksueel gebied. 
Waarmee kunnen we u helpen?

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Urologie.

Behandeling

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

In het bekkenbodemcentrum wordt u gezien door zowel een gynaecoloog en uroloog, waarbij uw klachten goed zullen worden uitgevraagd, uitgebreid lichamelijk onderzoek zal worden verricht en zo nodig aanvullend onderzoek wordt gedaan. Samen zal het behandelplan worden besproken. 

In het LUMC zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van klachten van hevige aandrang met of zonder urineverlies. Naast verschillende medicatie behoren gespecialiseerde bekkenfysiotherapie met elektrostimulatie, blaasspoelingen en Botulinetoxine injecties tot de verschillende behandelingsmogelijkheden. 

Meer informatie

Links

Website Bekkenbodem4all

Website Sickandsex