Slokdarmkanker

Onze zorg

Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 2400 mensen de diagnose slokdarmkanker. In het LUMC zet een multidisciplinair team zich in om iedere patiënt de beste behandeling te geven. Oudere patiënten krijgen bij ons extra aandacht.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Binnen het LUMC werken specialisten van verschillende afdelingen samen om tot een goed onderbouwde diagnose en een optimaal behandelplan te komen. We bespreken onze patiënten uitgebreid in een wekelijks multidisciplinair overleg, waarbij artsen van alle betrokken afdelingen aanwezig zijn. De besproken patiënten worden meestal dezelfde dag nog op het spreekuur gezien. Op deze manier hebben wij altijd een goed beeld van u als patiënt en kunnen we uitstekend inspelen op uw medische en persoonlijke situatie.

 

Sneldiagnose

Sinds een aantal jaar biedt het LUMC sneldiagnose aan voor een groot aantal kankersoorten, waaronder slokdarmkanker. Als de huisarts vermoedt dat uw klachten zouden kunnen berusten op slokdarmkanker, kunnen wij u daar binnen twee werkdagen duidelijkheid over geven. 

Expertise

De behandeling van slokdarmkanker wordt in een beperkt aantal ziekenhuizen, waaronder het LUMC, gedaan. Hierdoor hebben wij veel expertise met slokdarmtumoren. Per jaar opereren wij ongeveer 60 slokdarmkankerpatiënten. Ons zeer ervaren team is er bedreven in om complicaties voorkomen.

Onderzoek

Het LUMC is niet alleen een centrum van zorg, maar ook van onderzoek. Wij doen veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong en behandeling van slokdarmkanker. Een van onze sterke punten is het vertalen van onderzoeksresultaten naar de behandeling van patiënten. Onze patiënten kunnen zo heel direct profiteren van nieuwe inzichten. Als patiënt wordt u mogelijk gevraagd deel te nemen aan onderzoek.

Zorg voor ouderen

Ook oudere slokdarmkankerpatiënten zijn bij ons in goede handen. Ons team is extra alert op complicaties die juist bij deze groep voor kunnen komen, zoals verwardheid of een delier. Onze zorg begint al voor de behandeling; oudere patiënten krijgen een extra screening zodat we goed weten wat zij wel en niet aankunnen. Zo kunnen wij ook ouderen optimaal behandelen.

Second opinion

Patiënten vanuit een ander ziekenhuis die een second opinion willen, zijn bij ons van harte welkom. Zodra wij alle benodigde informatie hebben zullen wij uw situatie met ons multidisciplinaire team bestuderen.


Wat is slokdarmkanker?
Wat zijn de symptomen?
Wat is de oorzaak?