Maagkanker

Onze zorg

Bij maagkanker is er sprake van een kwaadaardige tumor in de maag. Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 1900 mensen de diagnose maagkanker. In het LUMC zet een multidisciplinair team zich in om iedere patiënt de beste behandeling te geven. Oudere patiënten krijgen bij ons extra aandacht.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Binnen het LUMC werken specialisten van verschillende afdelingen samen om tot een goed onderbouwde diagnose en een optimaal behandelplan te komen. We bespreken onze patiënten uitgebreid in een wekelijks multidisciplinair overleg, waarbij artsen van alle betrokken afdelingen aanwezig zijn. De besproken patiënten worden meestal dezelfde dag nog op het spreekuur gezien. Op deze manier hebben wij altijd een goed beeld van u als patiënt en kunnen we uitstekend inspelen op uw medische en persoonlijke situatie.

Sneldiagnose maagkanker

Sinds een aantal jaar biedt het LUMC sneldiagnose aan voor een groot aantal kankersoorten, waaronder maagkanker. Als de huisarts vermoedt dat uw klachten zouden kunnen berusten op maagkanker, kunnen wij u daar binnen twee werkdagen duidelijkheid over geven.

Expertise

De behandeling van maagkanker wordt in een beperkt aantal ziekenhuizen waaronder het LUMC gedaan. Hierdoor hebben wij veel expertise met maagtumoren. Wij opereren ongeveer 40 maagkankerpatiënten per jaar. Ons zeer ervaren team is er bedreven in om complicaties te voorkomen.

Onderzoek

Het LUMC is niet alleen een centrum van zorg, maar ook van onderzoek. Wij doen veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong en behandeling van maagkanker. Een van onze sterke punten is het vertalen van onderzoeksresultaten naar de behandeling van patiënten. Onze patiënten kunnen zo heel direct profiteren van nieuwe inzichten. Als patiënt wordt u mogelijk gevraagd deel te nemen aan onderzoek.

Zorg voor ouderen

Ook oudere maagkankerpatiënten zijn bij ons in goede handen. Ons team is extra alert op complicaties die juist bij deze groep voor kunnen komen, zoals verwardheid of een delier . Onze zorg begint al voor de behandeling; oudere patiënten krijgen een extra screening zodat we goed weten wat zij wel en niet aan kunnen. Zo kunnen wij ook ouderen optimaal behandelen.

Second opinion

Patiënten van een ander ziekenhuis die een second opinion willen zijn bij ons van harte welkom. Zodra wij alle benodigde informatie hebben zullen wij uw situatie met ons multidisciplinaire team bestuderen.


Wat is maagkanker?
Wat zijn de symptomen?
Wat is de oorzaak?