Patiëntenfolder

Kinderafdeling Bos, informatiefolder

Uw kind is opgenomen op afdeling Bos. In deze folder kunt u nog eens nalezen wat wij met u besproken hebben. Meer informatie vindt u ook op onze website: www.wakz.nl of in de PIECA-app op de iPad, te herkennen aan het hondje.

Deze informatie is opgesteld door het WAKZ.

Wij verzoeken  u vriendelijk kennis te nemen van de volgende punten: 

 • Wanneer u of uw kind iets nodig heeft, graag vanaf de kamer bellen i.p.v. aan de balie te vragen. 
 • Ouders en kinderen mogen niet achter de balie, in de keuken en in de verpleegpost komen. Om privacy-redenen verzoeken wij u om niet rond de balie of op de gang te staan. 
 • Tussen 8 en 20 uur kunt u met de servicebel (gele knop met ‘s’) bellen voor vragen aan de servicemedewerker ten behoeve van eten en drinken. 
 • Graag aan de verpleging doorgeven indien u als ouder de afdeling verlaat. 
 • Er mogen alleen kaarten, tekeningen etc. met behulp van magneten op de daarvoor bestemde vlakken bevestigd worden. 
 • Bloemen en planten zijn niet toegestaan op de patiëntenkamer. 
 • De slaapbank dient overdag vanaf 8.00 uur ingeklapt te zijn. 
 • Ouders worden verzocht in nachtkleding of broek en shirt te slapen.

Ervaringen

Het LUMC werkt continue aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De ervaringen van onze patiënten zijn daarbij onmisbaar.

In de week na uw ontslag ontvangt u mogelijk een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen tijdens het verblijf van u en uw kind. We zouden het zeer op prijs stellen als u via deze weg uw ervaringen met ons wilt delen. Mocht uw onverhoopt geen lijst hebben ontvangen twee weken na de opname dan kunt u contact opnemen met het LUMC Kwaliteit van Zorg-instituut via het emailadres kvz@lumc.nl of tel 071-5264574 op ma, di en do van 9-12 uur.

Praktische informatie 

De verpleging van afdeling Bos is altijd bereikbaar op telefoonnummer 071-5263611. De afdeling kunt u bereiken door in zone J naar de 6e etage te gaan en daar het bordje Bos te volgen, route 650. 

Houdt u a.u.b. rekening met de tijden van de dienstoverdrachten, te weten: 

 07.30 – 08.00 uur 

 14.30 – 15.00 uur 

 22.45 – 23.00 uur 

Ieder kind vindt het leuk om kaarten te ontvangen. 

Het postadres van de afdeling is: 

Leids Universitair Medisch Centrum 

            Afdeling Bos J-6-R

            t.n.v.…………… (naam van het kind invullen)

            Postbus 9600

           2300 RC Leiden

Rooming in 

Voor het welzijn van uw kind is het wenselijk dat gedurende de opname ten minste een van de ouders bij uw kind aanwezig is en dat een van de ouders blijft slapen. U kunt gebruik maken van toilet en douche op de kamer van uw kind. Ontbijt wordt door de afdeling verstrekt tussen 8.00 en 9.00 uur aan de ouder die blijft slapen. Overige maaltijden dient u zelf te verzorgen. Indien u iets mee neemt dat in de koelkast bewaard moet worden, dan is dit mogelijk in de ouderkamer. Hier kunt u ook te alle tijden koffie en thee halen. Daarnaast is het mogelijk een maaltijd of versnapering te halen in het restaurant op de tweede etage (doordeweeks geopend van 08:00-19:00 uur en in het weekend van 12:00-19:00 uur). Naast de ingang van het restaurant bevinden zich ook automaten waar een aantal versnaperingen te verkrijgen zijn. Het is mogelijk om (tegen betaling) een warme maaltijd te bestellen bij de servicemedewerkers. 

Camera 

Op elke patiëntenkamer bevindt zich boven het bed een camera. Hiermee kunnen we uw kind indien nodig altijd in de gaten houden zowel met beeld als geluid. Deze camera kunt u zelf aan of uit zetten. De knop hiervoor zit achter het bed bij het hoofdbord aan de raamkant. Als het lampje brandt, staat de camera uit en andersom. De beelden worden niét opgenomen en niét bewaard. 

Smartphone verpleegkundige 

De verpleegkundigen hebben allen een smartphone bij zich. Hierop ontvangen zij alle soorten patiënt oproepen. 

Ouderpasjes 

Van 23.00 – 07.00 uur zijn de toegangsdeuren op J-6 naar afdeling Bos gesloten. Om toegang te hebben tot onze afdeling, krijgt u een ouderpasje in gebruik. Deze dient iedere 24 uur geactiveerd te worden. Dit kan bij de kaartlezer op de balie van afdeling Bos. Leg het pasje op de lezer, er verschijnt een blauw venster en vervolgens een groen venster. Op het moment dat er een rood scherm verschijnt is de actie mislukt en zal het pasje niet werken. Probeert u het dan nogmaals. 

Spenen/fles 

Wanneer uw kind gewend is aan een eigen speen/fles, dan kunt u deze op de afdeling gebruiken. 

U moet zelf zorgdragen voor het schoon houden van de speen/fles. 

Bezoekregels en bezoektijden 

Overdag zijn ouders beiden de hele dag welkom. Overig bezoek wat langs wil komen bij uw kind is welkom met 2 personen per keer en tussen 10:00 en 19:30 uur. Stem de tijd altijd even af met de (kinder)verpleegkundige die voor uw kind zorgt zodat dit ook past in het dagprogramma van uw kind. 

Verpleegkundigen 

Tijdens de opname kunt u verschillende verpleegkundigen tegen komen. 

 • Vanaf het moment dat uw kind wordt opgenomen, tot uw kind weer naar huis gaat, staan de verpleegkundigen voor jullie klaar. 

 • Meestal is één verpleegkundige verantwoordelijk voor de zorg aan uw kind. 

 • Ook is zij contactpersoon voor u en uw naasten en voor andere zorgverleners. 

 • Op de afdeling werken ook gediplomeerd verpleegkundigen in opleiding tot kinderverpleegkundige. Zij werken altijd onder begeleiding van een gediplomeerd kinderverpleegkundige. 

 • Soms komt u ook leerling-verpleegkundigen tegen. Zij werken altijd onder begeleiding van een gediplomeerd kinderverpleegkundige.