Patiëntenfolder

Medical dashboard

Op de Polikliniek Niertransplantatie kunt u het onlineprogramma Medical Dashboard gebruiken. In deze folder leest u wat het Medical Dashboard precies is en wat u er allemaal mee kunt.

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Nierziekten.

Onze zorg

Wat is Medical dashboard?

Het Medical Dashboard is een onlineprogramma waarin u gegevens over uw gezondheid met uw behandelend arts deelt. Het programma is bereikbaar via mijnLUMC. Makkelijk thuis uit te voeren metingen komen hierin te staan, denk aan bloeddruk en gewicht. Maar ook de gegevens uit het ziekenhuis, zoals bloedwaardes en medicijnen, vindt u hier. In het Medical Dashboard ziet u die gegevens duidelijk bij elkaar. Zowel uw arts als u kunnen de gegevens bekijken. Onder het kopje ‘Hoe gebruikt u het Medical Dashboard?’ leest u hoe u dit doet.

Waarom doen we dit onderzoek/deze behandeling?

Het LUMC wil patiënten zo veel mogelijk betrekken bij de behandeling. Het Medical Dashboard helpt daarbij. De metingen die u thuis uitvoert, komen in het programma terecht. Ook bekijkt en controleert u zelf makkelijk de voorgeschreven medicijnen. Uw laboratoriumuitslagen zijn direct te zien, zodra ze bekend zijn. U hoeft dus niet meer te wachten op een telefoontje hierover. Daarnaast kan de arts uw gegevens bekijken. Omdat veel meetuitslagen al bekend zijn, heeft die een goed beeld hoe het met u gaat. Zo blijft er meer tijd over tijdens de afspraak. De arts kan daardoor meer aandacht besteden aan de klachten die u op dat moment hebt.

Het onderzoek / de behandeling

Hoe gaat het onderzoek / de behandeling in zijn werk?

Samenvoeging van thuismetingen en ziekenhuismetingen  

De metingen die u zelf thuis uitvoert en de belangrijke metingen van het ziekenhuis staan op één plek bij elkaar. Het programma vergelijkt de meetresultaten met uw persoonlijke en algemene doelen. 

Registreren van uw metingen  

Via de zogenoemde ‘zelfzorgmodule’ Bonstat kunt u de uitslagen van uw thuismetingen invoeren. Denk hierbij aan bloeddruk, gewicht en glucose. Dat kan via de website www.bonstat.nl. Deze website is zo gemaakt dat de metingen die u hier invoert, gekoppeld kunnen worden aan het Medical Dashboard. Voor de gegevens uit uw patiëntdossier uit het ziekenhuis hoeft u niets te doen. Deze worden automatisch in het Medical Dashboard gezet. 

Veiligheid van uw metingen  

De gegevens in het Medical Dashboard zijn veilig en niet voor iedereen te zien. Pas wanneer u met uw DigiD inlogt op mijnLUMC, kunt u uw medische gegevens in het Medical Dashboard bekijken. 

Kijk voor meer informatie het informatiefilmpje: 

Video: Medical Dashboard (ondertiteld)

Wat is het voordeel voor u?  

  1. U hebt inzicht in uw medicijnenlijst van het ziekenhuis. 
  2. U kunt uw medicijnenlijst voor uw afspraak zelf controleren. 
  3. U kunt aangeven welke recepten u nodig hebt. 
  4. U houdt thuismetingen (zoals bloeddruk en gewicht) zelf digitaal bij. 
  5. De arts kan de thuismetingen ook zien en de resultaten meenemen bij de behandeling. 
  6. U kunt samen met uw arts persoonlijke en haalbare doelen stellen. 
  7. U kunt direct uw laboratoriumuitslagen inzien. 
  8. U kunt apps, zoals bloeddrukmeters en stappentellers, toevoegen. 

Hoe gebruikt u het Medical Dashboard?  

1. Gegevens bekijken 

Om uw thuis- en ziekenhuismetingen op het Medical Dashboard te bekijken, gaat u naar mijnlumc.lumc.nl. U hebt DigiD nodig om in te loggen. Zodra u bent ingelogd, komt u terecht in mijnLUMC. Aan de rechterkant van het scherm klikt u vervolgens op het blokje ‘Medical Dashboard’. Hier kunt u uw gegevens bekijken. 

2. Gegevens invoeren via Bonstat

Uw thuismetingen (zoals uw gewicht en uw bloeddruk) voert u in op de website www.bonstat.nl. Deze website is gekoppeld aan het Medical Dashboard, waardoor uw thuismetingen direct in het Medical Dashboard terechtkomen. U hebt een account nodig om uw gegevens te kunnen invoeren. Het kan zijn dat een medewerker van het LUMC tijdens uw verblijf op de afdeling Nierziekten of op de polikliniek al een account voor u heeft aangemaakt. Als u nog geen account hebt, dan kunt u dat aanvragen door een e-mail te sturen naar medicaldashboard@lumc.nl. Het is hierbij belangrijk dat u hetzelfde e-mailadres doorgeeft als dat u in mijnLUMC hebt ingevuld. U ontvangt vervolgens uw persoonlijke inloggegevens op uw opgegeven e-mailadres. 

Samengevat 

Het Medical Dashboard verbindt het patiëntdossier uit het ziekenhuis met een zelfzorgmodule in de internetomgeving. Hierdoor zijn belangrijke gegevens in één overzicht te zien. Zie de schematische weergave hieronder.

Meer informatie

Contactgegevens van de betrokken poliklinieken

Bij vragen of problemen kunt u een e-mail sturen naar medicaldashboard@lumc.nl of contact opnemen met de Polikliniek Niertransplantatie. Op werkdagen is de polikliniek bereikbaar tussen: 9.00-12.00 uur op telefoonnummer 071-526 37 96. Inhoudelijke vragen over uitslagen kunt u met uw arts bespreken tijdens uw afspraak. 

Bezoekadres

Leids Universitair Medisch Centrum
Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
Postadres:
Postbus 9600, 2300 RC Leiden


Centraal telefoonnummer
071-526 91 11