Patiëntenfolder

Wondbehandeling & weke delen letsel

Wanneer u een grote of ernstige wond heeft, kan de behandeling moeilijk, langdurig en belastend zijn. Vaak zijn er meerdere behandelingen op de operatiekamer noodzakelijk. Bij de behandeling is vrijwel altijd een multidisciplinair team van diversie specialisten betrokken. Het LUMC heeft uitgebreide expertise om grote en complexe wonden te behandelen. Wonden worden ook poliklinisch behandeld. 
Waarmee kunnen we u helpen?

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Heelkunde

Onze zorg

Waarom doen we dit onderzoek/deze behandeling?

De invloed van een ongeval en grote wonden is zowel bij volwassen als kinderen vrijwel altijd groot. Lichamelijk moet het lichaam herstellen van een grote wond, wat het lichaam veel energie kost. Geestelijk moet de patiënt zowel het ongeval verwerken als wennen aan het idee van ontsierende littekens en soms een blijvend verminderde functie van een arm of een been. 

De behandeling verloopt daarom altijd multidisciplinair waarbij begeleiding door de traumachirurg, kinderarts, psycholoog, fysiotherapeut en revalidatiearts een belangrijke rol spelen. Indien gewenst kan iedere andere specialist aan het behandelteam toegevoegd worden. 

Waarom u bij ons in goede handen bent

Het LUMC beschikt over uitgebreide expertise met betrekking tot:

  • Negatieve druk wondbehandeling 
  • Huidtransplantaties 
  • Spiertransplantaties 
  • Pees en zenuw reconstructies

Alles zowel bij volwassenen, als bij kinderen.