Patiëntenfolder

Traumachirurgie bij multitrauma patiënten

Een multitraumapatiënt is een patiënt die meerdere ernstige letsels heeft. De combinatie en ernst van de letsels bepalen de prognose. 
Waarmee kunnen we u helpen?

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Heelkunde

Onze zorg

Wat is Traumachirurgie bij multitrauma patiënten?

De ernst van de letsels maakt dat deze patiënten vaak meerdere malen geopereerd moeten worden en enige tijd op de intensive care afdeling verblijven. De complexiteit van de behandeling en verzorging vragen om een zeer hoog expertiseniveau van de behandelaars. 

Multitraumapatiënten worden behandeld door een team van ervaren specialisten en overige zorg professionals. Naast de traumachirurg is dit de anesthesioloog, neurochirurg, intensivist en radioloog. In een tweede stadium komen daar de revalidatie-arts en fysiotherapeut vaak bij. De traumachirurg is doorgaans het centrale aanspreekpunt voor deze patiënten en hun familie. 

Waarom u bij ons in goede handen bent

De zorg voor multitraumapatiënten is gereserveerd voor de Traumacentra. Door de uitgebreide betrokkenheid vanuit het LUMC bij de ontwikkeling van behandelprotocollen voor multitraumapatiënten (ATLS), is een breed netwerk aan internationale samenwerkingsverbanden ontstaan. Dit betekent onder andere dat expertise vanuit het LUMC door diverse landen gezocht wordt bij het opzetten en structureren van Traumacentra en de zorg voor politraumapatiënten.