Aanmeldzuilen in het LUMC

In de centrale hal en op de poliklinieken staan aanmeldzuilen. Via deze zuilen meldt u zich aan voor uw afspraak op de polikliniek. Heeft u een afspraak op de polikliniek, bij Radiologie of de Centrale Bloedafname? Meld u dan eerst aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Ook als u voor het eerst in het LUMC bent. Op het moment dat u zich bij de zuil aanmeldt, bekijkt de aanmeldzuil welke volgorde van afspraken voor u het handigst is. Zo bespaart u tijd en hoeft u minder lang te wachten.

Hoe werkt het? 

Als u een afspraak heeft op een polikliniek, Radiologie of de Centrale Bloedafname gaat u eerst naar de aanmeldzuil in de centrale hal. Daar meldt u zich aan voor uw afspraak. U krijgt een dagticket waarop staat wanneer uw eerstvolgende afspraak is en waar u naartoe moet. 

Hieronder vindt u een stappenplan:  

  1. Scan uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs. De aanmeldzuil haalt uw gegevens en afspraak of afspraken van die dag op. 
  2. Check uw gegevens en informatie over de afspraak/afspraken. Hier bekijkt de zuil welke volgorde van afspraken voor u het handigst is.
  3. Print uw dagticket. Hierop staat waar u naartoe moet.
  4. Ga naar de afdeling voor uw eerste afspraak. U vindt het routenummer op uw dagticket en op het scherm van de aanmeldzuil. Onze vrijwilligers in de centrale hal wijzen u graag de weg.
  5. Bij de afdeling meldt u zich opnieuw aan. Scan uw dagticket bij een aanmeldzuil of meldt u bij de balie van die afdeling. Op uw ticket staat wat u moet doen.

LET OP! U kunt zich alleen aanmelden met een geldig legitimatiebewijs.

Dagticket kwijt? Geen probleem! Scan uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nogmaals bij een van de zuilen in de centrale

Eerst aanmelden, dan inschrijven

Komt u voor het eerst in het LUMC, meld u dan aan via een aanmeldzuil in de centrale hal en ga daarna langs de Centrale Inschrijfbalie om u in te schrijven. Bij de Centrale Inschrijving krijgt u een patiëntenkaart. Ook als u voor een van de deelnemende poliklinieken komt, maar nooit eerder patiënt in het LUMC bent geweest, maakt u een tussenstop bij de Centrale Inschrijving.

Privacy

De aanmeldzuil scant uw legitimatiebewijs alleen om het BSN-nummer te achterhalen. Bij legitimatiebewijzen met een chip gaat dat via deze chip. Als dit niet lukt, maakt de zuil een foto van het bewijs. Uit deze foto probeert de zuil het BSN-nummer af te lezen. Of dit lukt of niet, de foto wordt direct daarna verwijderd. Het BSN-nummer gebruiken we om u te identificeren.

Deze procedure is gecontroleerd door onze Functionaris Gegevensbescherming en adviseur Informatiebeveiliging en is in lijn met de privacy statement van het LUMC.